...

Lietuvių startuolis – tarp 50 inovatyviausių Europoje

Verslas

2018.07.29

Autorius: BZN Start

Temos: , .

Lietuvių startuolis – tarp 50 inovatyviausių Europoje

Lietuvių startuolis – tarp 50 inovatyviausių Europoje Asmeninio albumo nuotr.

Kauno mokslo ir technologijų parke įsikūrusi jauna įmonė „Icy365“ pateko į britų sudarytą 50 perspektyviausių Europos startuolių sąrašą. Perspektyvius verslus atrinko daugiau nei 5000 investuotojų bei žymių prekės ženklų pritraukusio inovacijų festivalio „unbound London“ organizatoriai. Lietuviai šiame renginyje tarptautiniams verslo gigantams pristatė pačių sukurtą bendradarbiavimo platformą.

Britus sudomino programos potencialas

Ateities darbas technologijų amžiuje, kur dažnai kritiškai vertinimas darbuotojų nesugebėjimas išlaikyti dėmesį ar deramai atlikti kelis darbus vienu metu, buvo viena esminių „unbound London“ temų. Renginyje kalbėta, jog bendradarbiavimas vis dar matomas kaip produktyviausia darbo forma, todėl verslų laukia sunkūs laikai, jei šie nesiryš investuoti į „Z“ kartos diktuojamus poreikius kūrybiškai ir interaktyviai darbo aplinkai. Nemažai dėmesio skirta ir socialinius poreikius tenkinančioms bei fintech sričių aplikacijoms.

„Atsiradome tarptautinės bendruomenės akiratyje dėka sukurto bendradarbiavimo įrankio funkcionalumo ir realios naudos galutiniam vartotojui. Tai unikali galimybė pradedančiam verslui būti pastebėtam daugiau nei 5000 investuotojų, technologijų vizionierių ir praktikų akiratyje“, – sako „Icy365“ bendraįkūrėjas Vaidas Dragašius.

Konferencijos programoje dalyvavusios įmonės buvo atrinktos pagal rinkos potencialą, produkto plėtros galimybes, turimus klientus, idėjos inovatyvumą. Didelę reikšmę turėjo ir komanda – kokie profesionalai stovi už kuriamo produkto ir ar šis domina investuotojus.

Įkėlę koją į Jungtinės Karalystės rinką

„Šiuo metu mūsų vystoma bendradarbystės platforma „icy365” veikia Jungtinėje Karalystėje. Ateityje plėsimės Nyderlanduose ir JAV. Kalbant apie rinką, „Office 365“ vartotojų skaičius kasmet sparčiai auga, pernai per metus „Microsoft“ paskelbtais duomenimis, verslo aktyvių vartotojų skaičius išaugo nuo 100 milijonų iki 120 milijonų“, – pastebi V. Dragašius.

Inovacijų festivalyje dalyvavusi kauniečių komanda susipažino su naujausiomis telekomunikacijų ir skaitmeninio turinio sektoriaus tendencijomis, kurias pristatė tokių kompanijų kaip „Uber“, „Vodafone“, „Ogilvy“ atstovai.

„Būti dalimi naujausias tendencijas ir įmones pristatančio renginio dalimi naudinga ne tik dėl savo žinomumo didinimo ar užmegztų kontaktų. Gavome daug teigiamų atsiliepimų iš „Unilever“, „Deloitte“, „Lego“ atstovų. Pastebime tendenciją, kad didžiosios kompanijos linkę investuoti į savo darbuotojų komunikacijos gerinimą“, – sako V. Dragašius.

Vertina projektų vadovai

Kauniečių sukurtas produktas itin patrauklus „Microsoft“ programomis prekiaujantiems partneriams, pavyzdžiui, kompanijai „Crayon“, kuri užsiima Office 365 pardavimu ir platinimu, kadangi „icy365“ palengvina pardavimus. Galutiniams vartotojams pakanka parodyti, kaip visos „Microsoft“ sukurtos programos papildo viena kitą biuro komandai dirbant bendrame projekte.

„Daugelis pradėjusių naudoti „icy365” tvirtino net nežinoję apie kai kurias „Office 365” programas ir galimybes, o mūsų programa atvėrė duris į platesnį, greitesnį ir paprastesnį „Microsoft“ produktų panaudojimą“, – teigia V. Dragašius.

Klientas vietoj kelių ar netgi keliolikos įrankių naudoja vieną programą, o bendra informavimo sistema užtikrina, kad aktuali informacija visus pasiektų laiku. Įrankis skirtas efektyvesniam komandos darbui, tad joje itin paprasta bendrauti, dalintis failais, valdyti projektus ir kasdienius uždavinius.

Lietuviai gali išbandyti nemokamai

Šiuo metu Kauno mokslo ir technologijų parke įsikūrusi „Icy365“ komanda Lietuvoje renka BETA testuotojų grupę. Mainais už grįžtamąjį ryšį, įmonėms ir organizacijomis, naudojančioms „Office 365” kauniečiai dovanoja metinę nemokamą prenumeratą.

Kaip teigia V. Dragašius, komanda siekia, kad kuo daugiau lietuvių pradėtų naudoti „icy365“ ir palengvintų kasdieninį darbą su komanda „Sulaukėme tarptautinio pripažinimo – tai rodo ir patekimas į perspektyviausių startuolių 50-tuką, ir mūsų turimas „Microsoft Silver Collaboration and Content“ partnerių statusas, taip pat užsienio klientai. Norime plėsti ir Lietuvos klientų ratą“.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.