...

Lietuvių startuoliams – 15 stipendijų greitai plėtrai

Verslas

2019.02.19

Autorius: BZN start

Temos: , , .

Lietuvių startuoliams – 15 stipendijų greitai plėtrai

Lietuvių startuoliams - 15 stipendijų greitai plėtrai Asmeninio albumo nuotr.

Iki kovo pabaigos Lietuvos startuoliai gali konkuruoti dėl 15 stipendijų skirtų pilnai padengti dalyvavimo mokestį greitos plėtros programose (angl. rapid immersion missions) į užsienio startuolių ekosistemas.

Šios programos yra skirtos pažengusių startuolių vadovams ir įkūrėjams sutaupyti laiko aiškinantis, ar verta plėsti pardavimus ar net perkelti startuolį į tokias išsivysčiusias ekosistemas kaip Berlynas, Paryžius, Dublinas ar Olandija, ieškant privalumų ten vystytis, surasti partnerių, mentorių, galimų klientų.

„Ar tai būtų Silicio slėnis ar Lisabona, šios programos yra parengtos ir kuruojamos vienų įtakingiausių vietos startuolių ekosistemų lyderių, kurie turi priėjimą prie visų dominančių ekosistemos išteklių. Tad dalyvaujančių startuolių vadovai gauna intensyvią, jiems pritaikytą susitikimų ir vizitų programą, kuri per maksimaliai trumpą laiką sukuria didelę vertę. Visa patirtis primena EMBA programas, nes kruopščiai atrinkti vadovai daug išmoksta ir vieni iš kitų. Be stipendijos tokia programa kainuotų 5000 EUR,“ – teigia programai vadovaujančios VšĮ „Startup Division“ vadovas Danielius Stasiulis.

Reali patirtis

Pernai, per programą Olandijoje lietuvių fintech srities startuolis „NEO Finance“ pritraukė finansavimą iš ten veikiančio inkubatoriaus „Crosspring B.V.“, kurio atstovai aktyviai konsultuoja skolinimosi platformos įkūrėjus. Italų startuolis „Wego“, sudalyvavęs panašioje programoje Lietuvoje, pritraukė 50 tūkst. eur investiciją savo plėtrai.

„Šias programas sukūrėme ir stipendijas teikiame Europos Komisijos organizacijos „Startup Europe“ „užsakymu“, siekdami kiek įmanoma suartinti Europos startuolių ekosistemas bei jas sujungti su pasauliniais centrais, tokiais kaip Silicio slėnis, Niujorkas, Bostonas, Izraelis, Delis. Kartu su mūsų partneriais – startuolių akceleratorias, inkubatoriais ir investuotojais iš visos Europos – pernai organizavome daugiau nei 10 panašių programų. Po jų startuoliai gavo investicijas, pritraukė į komandą aukšto lygio mentorių, išsiplėtė į aplankytas rinkas, rado naujų klientų, teigia programai vadovaujančios VšĮ „Startup Division“ vadovas Danielius Stasiulis.

Registracija atidaryta

Startuolių įkūrėjai ir vadovai jau dabar gali kandidatuoti į 2019 m. pavasario misijas, kurios vyks Berlyne (ateities mobilumo, NT srities), Dubline (medicinos technologijų tema), Lisabonoje (išmaniųjų miestų ir švarios energijos tema), Olandijoje (finansų technologijų tema), Paryžiuje (nespecializuota). Rudenį taip pat planuojamos misijos į Izraelį, Bostoną, Niujorką ir Silicio slėnį.

Programose per metus jau dalyvavo virš 250 startuolių ir su jais dirbančių organizacijų atstovų. VšĮ „Startup Division“ yra vienintelė tokias paslaugas teikianti organizacija Lietuvoje ir jau 11 metų padeda startuoliams plėstis per įvairias verslumą ir startuolių augimą skatinančias programas.

Daugiau informacijos ir aplikuoti galima čia:

Soft-Landing programa: https://soft-landing.eu/

Startup Lighthouse programa: http://startuplighthouse.eu/

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.