...

Suteiks naujų idėjų, kaip pasiruošti verslo pradžiai

Verslas

2019.04.08

Autorius: BZN start

Temos: , .

Suteiks naujų idėjų, kaip pasiruošti verslo pradžiai

Arnas Markevičius, Vadimas Zizas, Remigijus Savickas. Asmeninio albumo nuotr.

Jauni lietuviai vis dažniau ryžtasi samdomą darbą keisti į nuosavą veiklą, tačiau ir smulkusis verslas nuolat susiduria su nemenkais iššūkiais. Tiesa ta, kad rinkoje visada laimi daugiau vertės siūlantys verslai, tačiau visi jie kažkada pradėjo nuo teisingai sudėliotų vertybių bei įsisavintų svarbiausių žinių. Šių metų balandžio 13-14 d. LITEXPO vyksianti nestandartinio formato motyvacinė-edukacinė konferencija „LIFE AXELERATOR 2019“ pateiks naują požiūrį į sėkmę ir skatins visapusiškus pokyčius pradėti, visų pirma, nuo savęs.

Sėkmės neišmoko jokie universitetai

Statistikos departamento duomenimis, vien aukštosios mokyklos 2017 m. parengė 27,6 tūkst. specialistų, iš kurių net penktadalis rinkosi verslo ir administravimo specialybę. Deja, nemaža dalis apie nuosavą veiklą svajojančių žmonių realiame gyvenime po tokių studijų net nenutuokia, nuo ko pradėti. Taip atsitiko ir internetinės edukacinės platformos „Life Academy“ įkūrėjui Vadimui Zizui: „Baigiau samdomo darbuotojo karjerą ir nutariau išmėginti save versle. Nors pats esu verslo vadybos bakalauras, tačiau, pradėjęs kurti pirmąjį verslą, elementariai nežinojau, kokį juridinį statusą man pasirinkti bei kur jį įregistruoti.“ Nuo maisto papildų pardavimo nuosavą veiklą pradėjęs vystyti žinomas vyras teigia susidūręs su begale klausimų, todėl pirmieji rezultatai nedžiugino. „Suklydau pasirinkęs netinkamą apskaitininkę, netinkamą kainodarą, netinkamai išnaudodamas socialinių tinklų galią ir dar klydau bendraudamas su klientais“, visai neslepia Vadimas Zizas. Šios patirtys ne tik įkvėpė aktyviai tobulinti darbui reikalingas žinias, bet ir padėjo suprasti – sėkmingas žmogus turi išmanyti visas svarbias gyvenimo sritis. Šią koncepciją renginio organizatorius pritaikė ir „LIFE AXELERATOR 2019“ konferencijai, kurios dalyviai turės išskirtinę progą įsisavinti ne tik verslo, bet ir kiekvienam būtinas saviugdos, santykių, sveikatos temas.

Naujas galimybes atveria įgytos ir pritaikytos žinios

Didžiausią vertę šiandien kuria naudingos žinios ir praktinis jų taikymas. Pripažintas verslo treneris, autentiškos lyderystės programos mentorius Remigijus Savickas pabrėžia mokymosi visą gyvenimą svarbą. Specialias studijas Italijoje, Portugalijoje ir Prancūzijoje sėkmingai baigęs vyras pats įgijo tarptautinę „Holistic counseling“ akreditaciją: „Aplinkos pokyčiai taip spartėja, kad juos galima palyginti su eskalatoriumi prekybos centre: jei pabandysi eiti priešinga kryptimi, nei jis kelia, labai greitai nebesugebėsi palaikyti ėjimo tempo ir nebepakilsi į kitą aukštą.“ Patyręs lektorius teigia prie konferencijos prisijungęs norėdamas paskatinti jaunus verslininkus keisti mąstymo perspektyvą, todėl kalbės apie emocinį atsparumą ir penkių jo būsenų įgalinimą darbo aplinkoje. Remigijus Savickas dalyviams žada tikrą emocinę provokaciją: ji padės suprasti, kuriame iš devynių lygių yra verslas, kur fiksuojamas strigimas ir kokia kryptimi reikia augti. Taigi verslo sėkmę lemia ne vien šios srities srities žinios, tačiau ir eilė kitų sudėtinių faktorių, apie kuriuos ir bus išsamiai kalbama abi konferencijos dienas.

Gerus rezultatus versle įtakoja asmeninis augimas

Vienas žinomiausių transformacijų meistrų Lietuvoje – Arnas Markevičius – neslepia kasmet asmeniniam tobulėjimui ir saviugdai skiriantis daugiau nei 10 000 eurų. Patyrusio lektoriaus teigimu, „pilnatvę žmogus jaučia ne tada, kai yra kažką pasiekęs gyvenime, bet kai tobulėja“. Arnas Markevičius galėtų įvardinti šimtus teigiamų transformacijų, kurios prasidėjo nuo mažų žingsnelių ir sukėlė tikrą grandininę reakciją: vieni jo klientai pasiekia rekordinių apyvartų, kiti įgyvendina ir viršija samdomo darbo planus, todėl nusprendžia keisti veiklą. Lektoriaus teigimu, verslo sėkmė priklauso nuo vadovo, kuris yra ir pagrindinis augimo skatintojas, ir stabdis: „Norėtųsi pakviesti pačius smulkiojo verslo įmonių vadovus ir savininkus: gali būti, kad jie atras vietas, kuriose patys vykdo sabotažą ir griauna savo rezultatus“. Įdomu tai, kad dėl stringančių verslo reikalų į specialistą besikreipiantys žmonės neretai slepia asmeninių santykių problemas, kurias išsprendus ir įvyksta ilgai lauktas pokytis. Taigi konferencijoje Arnas Markevičius turės net du pranešimus: pirmąją dieną kalbės apie rezultatus žlugdančius vidinius konfliktus, o kitą dieną skirs tyrimais ir praktika pagrįstiems poros santykių modeliams. „Man patiko idėja, kad šioje konferencijoje pranešimai bus ne penkiolikos minučių, o daug ilgesni, vadinasi, bus galima iškomunikuoti žinutę“,džiaugiasi prie ateinančio renginio prisijungęs transformacijų meistras.

Motyvacinė-edukacinė konferencija „LIFE AXELERATOR 2019“ į LITEXPO sukvietė dešimt garsiausių šalies lektorių. Visapusiškai tobulėjančio žmogaus koncepciją sėkmingai pritaikęs renginys jau antrus metus iš eilės tikisi sulaukti keleto šimtų dalyvių, kurie visą savaitgalį skirs asmeniniam bei profesiniam tobulėjimui ir naudingų kontaktų mezgimui.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.