...

Bendradarbystės erdvių augimas nesustoja

Verslas

2019.04.19

Autorius: BZN Start

Temos: , .

Bendradarbystės erdvių augimas nesustoja

Bendradarbystės erdvių augimas nesustoja Pexels nuotr.

Lietuvoje bendradarbystės erdvių plėtra įgyja vis didesnį pagreitį. Investicijų į nekilnojamąjį turtą valdymo bendrovė „Capital Mill“ Vilniuje, šalia Vakarinio aplinkkelio, jau suplanavo naują biurų kompleksą. Du biurų centrus Lietuvoje valdanti „Workland Group“ per artimiausius metus žada dar dvejas įkurtuves. Regis, potencialas matomas didelis, o klientų bendradarbystės erdvėms, kurios itin patogios jaunam verslui, nestinga.

Plėsis sostinėje

Naujas biurų kompleksas „Capital Mill“ bus statomas Vakarinio aplinkkelio ir Pilaitės prospekto sankirtoje, netoli bendrovės jau valdomo verslo centro „Grand Office“. Pasak bendrovės vadovo Lietuvoje Irmanto Degučio, apsisprendimą plėsti valdomą biurų portfelį Vakarinio aplinkkelio teritorijoje paskatino rinkos poreikis ir potencialių nuomininkų lūkestis.

„Šis projektas bus plėtojamas sparčiai besivystančiame strateginiame Vilniaus miesto centre. Strategiškai patogi vieta, išsivystyta infrastruktūra ir transporto tinklas, patogus susisiekimas – tai pagrindiniai aspektai, kodėl Vakarinio aplinkkelio teritorija tapo viena patogiausių vietų gyvenimui ir darbui. Kartu ši Vilniaus vieta mums yra puikiai pažįstama, nuo pat Vakarinio aplinkkelio atidarymo čia jau valdome vieną verslo centrą ir žinome, kaip mūsų esami nuomininkai vertina patogią darbo vietą“, – teigia I. Degutis.

Pasak jo, vystydama šį projektą, bendrovė ypatingą dėmesį skiria objekto funkcionalumui, racionalumui ir patogumui. „Projekto planavimo stadija yra pati svarbiausia. Džiaugiamės, kad su projektuotojų ir architektų komanda sukūrėme koncepciją, kurioje kiekviena erdvė turi savo paskirtį, skirtą išimtinai nuomininkų poreikiams, ir išnaudojama efektyviai“, – atskleidžia bendrovės vadovas.

Siekia pasiūlyti kuo daugiau

Pirmame biurų komplekso aukšte veiks įmonių darbuotojams, svečiams skirti restoranai, kavinės, šiuolaikiškos greito apsipirkimo parduotuvės, nuomininkų klientų aptarnavimo skyriai. Ypatingas dėmesys bus skiriamas pastato bendrosioms erdvėms, kurios taps alternatyviomis darbo vietomis ir socialine erdve darbuotojams. Pastate suplanuoti skirtingo dydžio susitikimų kambariai, konferencijų centras, skirtas verslo centro nuomininkų poreikiams. Greta verslo pastatų komplekso planuojama įrengti žaliąją poilsio zoną su terasomis.

Įvertinus tai, kad didelė dalis verslo centrų šiandien turi nedideles automobilių stovėjimo aikšteles, nuspręsta rinkai pasiūlyti nestandartinį, maksimaliai patrauklų nuomojamo ploto ir skiriamų automobilių stovėjimo vietų santykį. Projekte suplanuota net 700 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Bendrovės skaičiavimais, 25 kv. m biuro ploto šiame projekte atiteks viena stovėjimo vieta, o tai, vertinant dabartinę biurų rinką, yra analogų neturintis rodiklis naujų biurų segmente. Jame taip pat numatomos ir elektra varomų automobilių įkrovimo stotelės bei dviračių laikymo vietos, dušai ir persirengimo kambariai.

Žengia už Vilniaus ribų

Kiti bendradarbystės erdvių vystytojai nutarė žengti už sostinės ribų ir vieną iš dviejų projektų įkurti Kaune. Čia planuojama įrengti kol kas didžiausią „Workland Group“ Lietuvoje valdomą visiškai aprūpintą biurų centrą. Jame bus nuomojama daugiau kaip 200 darbo vietų privatūs biurai, darbo vietos bendrystės (angl. coworking) erdvėje, susitikimams skirtos erdvės bei siūlomi virtualaus biuro sprendimai.

„Tai pirmas mūsų žingsnis Lietuvoje plečiant biurų centrus už sostinės ribų. Kauną ir jo regioną pastaruoju metu pasiekia nemažai užsienio investicijų, todėl šiame mieste matome didelį potencialą. Sparčiai auganti verslo aplinka kaip magnetas traukia laisvai samdomus specialistus, startuolius, augančias bendroves ir dideles tarptautines kompanijas. Atsiranda poreikis naujos kartos darbo vietoms, kurias galima išsinuomoti bet kokiam laikotarpiui: vienai dienai, mėnesiui ar metams“, – sako „Workland Group“ steigėjas ir valdybos pirmininkas Indrekas Haalas.

Anot jo, renkantis vietą naujam biurų centrui, svarbūs veiksniai buvo geografija ir susisiekimas: Kaunas vadinamas Lietuvos centru, o sostinę ir automobiliu, ir traukiniu galima pasiekti vos per valandą.

Kartu su Europos tendencijomis

Anot bendradarbystės centrų projektų vystytojų, Lietuva neatsilieka nuo Europos tendencijų ir stiebiasi aukštyn modernių bendradarbystės centrų srityje.

„Vidutiniuose ir didesniuose Europos miestuose bendradarbystės erdvės jau užima 4–5 proc. viso modernaus biurų ploto. Lietuvoje šis rodiklis panašus ir ateityje prognozuojamas nuosaikus augimas. „Workland“ biurų centras – patrauklus pasirinkimas ne tik laisvai samdomiems darbuotojams ar nedidelėms įmonėms, bet ir tarptautinėms korporacijoms“, – tikina „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė Jurgita Šilaikytė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.