...

Lietuvoje pirmą kartą buriama ateities mąstytojų bendruomenė

Verslas

2019.05.15

Autorius: Veronika Bielinytė

Temos: , .

Lietuvoje pirmą kartą buriama ateities mąstytojų bendruomenė

G. Skučaitė Iš asmeninio albumo

Realybė paprasta: arba tave sužlugdys, arba tu kitus sužlugdysi su nauju mąstymu, naujais, inovatyviais sprendimais. Verslas siekia pelno, efektyvios veiklos, plėtros, o eksponentinis, staigus augimas tampa svajone. Visa to jėga yra inovacijos, naujos žinios ir jų pritaikymas surandant tai, ko dar nebuvo. Tai virtualioji realybė, robotika, dirbtinis intelektas, nanotechnologijos ir kitos eksponentinės technologijos, kuriomis naudodamiesi galime spręsti įvairias verslo ir socialines problemas naujais bei anksčiau neįmanomais būdais. Kai išrastu medicinos prietaisu galima numatyti ligą ir atspausdinti širdį, pasitelkus žmogaus esamus audinius. Ribų niekas nežino, tačiau inovacijų siekimas ir domėjimasis jomis leidžia būti gerokai aukščiau konkurentų ir ieškoti pritaikymo būdų bei naujų galimybių.

Tam tikslui, skatinant inovacijas, Vilniuje įsteigtas pirmasis Lietuvoje „Singularity“ universiteto (SU) (Kalifornija, JAV) skyrius Lietuvoje „SingularityU Vilnius Chapter“. Jo registracijos iniciatorė ir steigėja yra Gabija Skučaitė, Socialinių mokslų kolegijos direktorė, aktyviai besidominti inovatyvių technologijų bei verslo plėtra pasauliniu mastu.

Galimybė daryti įtaką milijardams žmonių

„Aš tikrai tikiu, kad mes gyvename geriausiu metu žmonijos istorijoje. Jei pasinaudotume eksponentinių technologijų pranašumais, galėtume išspręsti visus žmonijai kylančius iššūkius. Tikiu, kad „SingularityU Vilnius Chapter“ skyriaus įkūrimas bus pirmas realus žingsnis kuriant ateities mąstytojų ir veiklių žmonių bendruomenę Lietuvoje. Suvieniję panašių pažiūrų žmones, siekiančius savo verslą plėtoti visame pasaulyje ir daryti teigiamą įtaką milijardams žmonių, galėsime išspręsti pasaulinius iššūkius“, – teigia G. Skučaitė.

Bendruomenė atveria galimybę naujiems projektams

Pasak iniciatorės ir steigėjos, „SingularityU Vilnius Chapter“ tikslas – suburti organizacijas ir asmenis, kurie domisi inovatyviais sprendimais bei juos kuria naudodamiesi dirbtiniu intelektu, robotika, medicinos technologijomis, skaitmenine biologija ir pan. Jų sukurtos idėjos būtų toliau tobulinamos kas mėnesį vykstančių skyriaus susitikimų, apskritojo stalo diskusijų, konferencijų metu. Užsimezgusios partnerystės galėtų virsti bendrais projektais, moksliniais išradimais. Narystė yra atvira visiems, kurie domisi eksponentinėmis technologijomis.

 

„Jei pasinaudotume eksponentinių technologijų pranašumais, galėtume išspręsti visus žmonijai kylančius iššūkius.“ G. Skučaitė.

 

Ambicijos išspręsti didžiausius pasaulio iššūkius

„Singularity“ universitetas yra visuomeninė mokslo ir inovacijų bendruomenė, kuri, naudodama eksponentines technologijas, siekia išspręsti didžiausius pasaulinius iššūkius ir kurti geresnę ateitį visiems. SU bendruomenę sudaro verslininkai, įmonės, pasaulinės ne pelno siekiančios organizacijos, vyriausybės, investuotojai, akademinės institucijos iš 127 šalių ir daugiau kaip 5 tūkst. iniciatyvų. Eksponentinės technologijos yra tos naujovės, išradimai, atradimai, kurie ir toliau sparčiai auga kartu su griaunančia ekonomika ir gyvenimo būdo padariniais. Be to, eksponentinės technologijos yra tos, kurių dabartinė kaina užtikrina galimybę jas įtraukti į šiandienos verslo ir socialines problemas naujais būdais, apie kuriuos anksčiau nebūtume net pagalvoję.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.