...

Laukia galimybė gauti geriausių verslo patarimų

Verslas

2019.06.20

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , , .

Laukia galimybė gauti geriausių verslo patarimų

Laukia galimybė gauti geriausių verslo patarimų Iš asmeninio albumo

Birželio 27 d. Vilniaus senamiesčio širdyje į neformalų susitikimą jaunuosius verslininkus, investuotojus bei mentorius sukvies jau trečią kartą organizuojamas „Network Disco. Bare „Amadeus“ vyksiantis renginys suteiks galimybę plėsti savo profesinių pažinčių ratą ir surasti naudingų kontaktų, o profesionali renginyje dirbsianti komanda supažindins su padėti galinčiais mentoriais, kurių čia bus net 25.

Živilė GlaveckaitėRenginio iniciatorė, didžiausio jauno verslo portalo „BZN start“ įkūrėja ir vadovė Živilė Glaveckaitė pasakoja, kad „Network Disco“ kasmet sulaukia didžiulio susidomėjimo, tad akivaizdu, jog neformalus bendravimas verslo pasaulyje labai laukiamas ir sveikintinas.

„Visos idėjos ateina iš poreikio. Mūsų auditorija mums pameta daug gerų idėjų, diskutuoja apie poreikius ir tiesiog kartą per metus jie trokšta susitikti su tinkamais žmonėmis neformalioje aplinkoje, kur galėtų gauti naudingų patarimų iš tų žmonių, kurie yra savo srities žinovai. Patarimas šiaip sau nekuria jokios vertės, o verslo bendruomenė aiškiai suvokia, kad pasitarti galima tik su tais, kurie tai išmano. O šis vakaras skirtas būtent tokioms naudingoms pažintims. Tą vakarą susiburs geriausi savo sričių verslo mentoriai ir verslo atstovai, kurie bendraus akis į akį. Ir tai puiki proga gauti atsakymų per vieną vakarą nuo rinkodaros, vartotojų pritraukimo, komunikacijos iki verslo valdymo ar interneto svetainės plėtros“, – pasakoja pašnekovė.

Anot jos, vienas svarbiausių renginio tikslų – bendruomeniškumo skatinimas, nes kai verslo ekosistemoje sukuriama bendruomenė, iš to laimi kiekvienas.

„Labai skatiname bendruomeniškumą ir stengiamės sutelkti pajėgas, mentoriai skiria laiką ir noriai dalijasi. Visų siekis – padėti vieni kitiems augti. Tokiame renginyje norinčiųjų visada daugiau, nei mes galime priimti. Bet pirmi kaip ir versle visada laimi. Laimi ir tie, kurie domisi, mokosi iš tų ir nekartoja klaidų. Tarkitės tik su tais, kurie tai išmano!“ – pataria Ž. Glaveckaitė.

Investuokite savo laiką


Viena iš renginio mentorių, Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko vadovė, pasakoja kasdien susidurianti su jaunų verslų problemomis ir aiškiai matanti, kad neformalus

bendravimas dažniausiai atveria daugiau durų ir suteikia kur kas daugiau naudingų žinių, ypač tuomet, jeigu susipažįstama su tikrais savo srities ekspertais.

Laima-Kauspadiene„Neformalūs susitikimai, pažinčių rato plėtra reikalinga bet kuriam verslui – ir paaugusiam, ir brandžiam, o jaunam verslininkui tai yra gyvybiškai svarbu. Startuoliams būtina investuoti laiką į ryšius, susitikimus su mentoriais. Žmonės, su kuriais susipažįstame, gali supažindinti su žmonėmis, kurių mums reikia ir prie kurių galbūt niekada neturėtume galimybės prieiti. Neformalių susitikimų nauda yra ne tik patarimai, galimybė pristatyti savo verslą ar dar tik jo idėją, rekomendacijos jūsų verslui, atsiradę nauji klientai, rasti nauji pardavimo kanalai ar galimi investuotojai, bet kartu tai ir jaunojo verslininko asmeninė rinkodara, reputacijos kūrimas ir stiprinimas“, – sako Laima Kaušpadienė.

 

„Tai puiki proga gauti atsakymų per vieną vakarą nuo rinkodaros, vartotojų pritraukimo, komunikacijos iki verslo valdymo ar interneto svetainės plėtros.“
Ž. Glaveckaitė

Tomas MartunasJai antrina investuotojas, „Iron Wolf Capital“ partneris Tomas Martūnas, pabrėždamas ir paprasto žmogiškojo santykio svarbą. Neretai verslininkai, ypač pradedantieji, idealizuoja ar net prisibijo investuotojų, o investuotojai dažnai nori geriau pažinti pačius verslo kūrėjus, tad, pašnekovo teigimu, neformali aplinka leidžia geriau pažinti žmogiškąsias steigėjų savybes.

 

Stiprėja visi

„Koinvesticinio fondo” vadovė Viktorija Vaitkevičienė, pritardama kitiems mentoriams, pabrėžia ir bendruomeniškumo stiprinimo poreikį. Anot jos, šiuolaikinių verslininkų požiūris keičiasi ir jie labai noriai dalijasi žiniomis bei mokosi vieni iš kitų.

„Šiandien jaunas verslas yra atviresnis ne tik klientams, bet ir kitiems verslams ar net konkurentams – noriai dalijasi savo patirtimi, o tai padeda kitiems daryti mažiau klaidų. Todėl neformalūs susitikimai yra populiarūs tarp jauno verslo atstovų ir itin naudingi visoms pusėms. Taip kartu didinamas kuriamo produkto ar paslaugos žinomumas ir padedama ieškant privačių investuotojų“, – sako V. Vaitkevičienė.


Darius_CibonisKontaktai – vienareikšmiškai svarbiausia tokio renginio ašis. Vienas iš mentorių, vadovų ir pardavėjų treneris Darius Čibonis teigia, kad būtent neformalaus bendravimo metu atsiskleidžia tikrosios žmogaus savybės ir surasti bendraminčių tampa kur kas paprasčiau.

„Neformaliuose susitikimuose žmonės labiau atsipalaiduoja, todėl pokalbiai būna atviresni, nuoširdesni ir todėl naudingesni. Mano manymu, neformalūs verslininkų susitikimai yra puikiausia erdvė užmegzti naujiems kontaktams, dalytis idėjomis ir netradiciniams sprendimams kurti“, – įsitikinęs D. Čibonis.

Naudingos pažintys

Renginio metu susirinkusiųjų lauks net 25 savo srities profesionalų, kurie neformalioje aplinkoje dalysis savo patirtimis ir galės suteikti naudingų patarimų pradedantiesiems.

Network Disco“ organizuoti bei tikslingus ekspertus suburti padeda ilgamečiai portalo „BZN start“ draugai ir partneriai: UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), „Koinvesticinis fondas“, AB „Lietuvos draudimas”, didžiausias naujienų portalas „Delfi“, Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas, „Spaudos departamentas“.

Renginio pradžia – birželio 27 d. 20 val. sostinės senamiesčio širdyje įsikūrusiame bare „Amadeus“.

Ekspertai

Dr. Živilė Glaveckaitė

Dr. Živilė Glaveckaitė

„bzn start” įkūrėja, vadovė. / UAB „Glaveckaitė Media”

Viktorija Vaitkevičienė

Viktorija Vaitkevičienė

Direktorė / Koinvesticinis fondas

Darius Čibonis

Darius Čibonis

Vadovų ir vadybininkų mokymų treneris / www.cibonis.lt

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.