...

Startuoliai kviečiami dalyvauti kasmetinėje stovykloje

Verslas

2019.07.10

Autorius: BZN Start

Temos: , .

Startuoliai kviečiami dalyvauti kasmetinėje stovykloje

Startuoliai kviečiami dalyvauti kasmetinėje stovykloje Iš asmeninio albumo

Atostogos gali būti ne tik pasyvios, bet ir išjudinančios motyvaciją kurti prasmingus pokyčius aplink save. Rugpjūčio 25-30 d. Babtyno-Žemaitkiemio dvare vyks tarptautinė „ChangeMakers‘ON“ inovatorių stovykla „Boost Camp 2019“, kurios metu net dešimt atrinktų komandų su ekspertų pagalba stiprins pokytį aplinkai kuriančius verslus.

Stovyklos organizatorė ir verslumo programos „ChangeMakers‘ON“ įkūrėja Simona Šimulytė atskleidžia, kad pagrindinis stovyklos tikslas – parengti tvirtas pardavimo ir rinkodaros strategijas socialinių inovacijų startuoliams. Taip pat komandų nariai beveik visą savaitę galės dalyvauti savęs pažinimo užsiėmimuose, išgirsti pamokančias nesėkmės istorijas ir pasisemti patarimų iš įtakingų Lietuvos verslininkų.

„Kiekvienas dalyvis pats savarankiškai rinksis, kokią informaciją jis nori įsisavinti. Komandos turės galimybę konsultuotis su jas dominančiais ekspertais, pasirinktinai dalyvauti paskaitose ir dirbtuvėse. Taip pat vyks atviri užsiėmimai, į kuriuos kviesime ne tik stovyklos dalyvius“, – apie programą pasakoja S. Šimulytė.

Sulaukia palaikymo

Ji džiaugiasi, kad socialinius inovatorius taip pat palaiko vietiniai verslininkai iš Lietuvos. Pernai metais sėkmingo verslo patarimais dalijosi verslininkas Vladas Lašas, o šiemet Babtyno-Žemaitkiemio dvaro savininkas Mindaugas Šventoraitis pakvietė stovyklą organizuoti autentiškose dvaro erdvėse.

Pasak stovyklos organizatorės, „ChangeMakers‘ON“ programos populiarumas kasmet vis didėja. Trečius metus iš eilės vykstančioje stovykloje savo verslą jau stiprino komandos ne tik iš Lietuvos, bet ir Kroatijos, Kipro, Ukrainos, Amerikos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių. Taip pat kasmet į dalyvių sąrašą be papildomos atrankos patenka keli tarptautiniuose konkursuose įvertinti startuoliai. Šiemet kelialapius į „ChangeMaker‘ON“ stovyklą jau laimėjo programinių kodų platformos startuolis „Codum“, interaktyvios mokytojų ir moksleivių platformos „Educo“ autoriai, „Ligence“ inovatoriai, kuriantys automatizuotą širdies ultragarsinį tyrimą, elektroninės konsultacijų platformos saulės energiją gaminantiems vartotojams „Powering“ kūrėjai, inovatyvią technologiją ekologiškiems užkandžiams taikantys „Snack Haus“ autoriai iš Turkijos.

Ko tikisi dalyviai?

„Codum“ bendraįkūrėjas Liucijus Urmonas prisipažįsta, kad šiuo metu jų komandos pagrindinis tikslas yra pasiekti investuotojų ausis. Būtent tokios patirties su kolegomis jis nori pasisemti „ChangeMakers‘ON“ stovykloje. Jis tikina, kad „Codum“ verslo idėja jau yra patikrinta rinkoje: „Codum“ platformoje programuotojai gali įsigyti sukurtus ir licenzijuotus programinius kodus. Todėl IT specialistams nereikia jų kaskart programuoti iš naujo. Poreikis automatizuoti kai kuriuos procesus kilo man dirbant žmogiškųjų resursų distribucijos srityje. O tada susipažinau su IT profesionalu Kęstučiu Jaunuškevčiumi ir kartu nusprendėme vienyti jėgas“, – atskleidžia L. Urmonas.

„Ligence“ inovatoriams idėja kurti programinę įrangą, kuri automatizuotų ir pagreitintų širdies ultragarsinį tyrimą, taip pat gimė atsiradus poreikiui palengvinti darbo procesą. „Mintis apie startuolį atsirado dviem medicinos rezidentams diskutuojant neformalioje aplinkoje. Jie pastebėjo, kad įprastas širdies ultragarsinis tyrimas reikalauja daug rankinio darbo. O tai prailgina paciento apžiūros laiką ir dėl to susidaro ilgos laukiančiųjų eilės“, – pasakoja „Ligence“ atstovas Dovydas Matuliauskas. Jis pastebi, kad medicinoje laikas visada labai svarbus. Tad „Ligence“ siūloma inovacija gali išties palengvinti gydytojų darbą ir būti naudinga pacientams.

Ne mažiau prasmingą idėją stovykloje vystys ir „Powering“ komanda. Šis startuolis kuria elektroninę konsultacijų platformą, skatinančią tapti saulės energiją gaminančiais vartotojais. Vienas iš šios komandos tikslų – suvesti tokius vartotojus su saulės elektrinių rangovais. Rinkodaros ir pardavimų strategiją stovykloje stiprins ir startuolis „Educo“. Ši komanda ketina įnešti pokyčius švietimo sistemoje bei sukurti interaktyvią bendravimo platformą mokytojams ir moksleiviams.

O į stovyklą tiesiai iš Turkijos į Lietuvą atvykstanti „Snack Haus“ komanda kviečia išbandyti inovatyviai paruošiamus ekologiškus užkandžius. Šis startuolis prisideda prie maisto švaistymo problemos sprendimo ir skatina vartoti sveiką maistą.

Norintys prisijungti prie šių startuolių stovykloje, savo pokyčių verslą gali registruoti „ChangeMakers‘ON“ svetainėje iki liepos 20 d.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.