...

Finansų sektoriaus startuoliams atveriamos akceleravimo galimybės

Verslas

2019.10.07

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Finansų sektoriaus startuoliams atveriamos akceleravimo galimybės

Finansų sektoriaus startuoliams atveriamos akceleravimo galimybės Iš asmeninio albumo

Pasaulinio startuolių tinklo „Techstars“ inicijuojamas „Barclays“ akceleratorius Londone atvėrė paraiškų priėmimo sektorių ateinančiais metais startuojančiai akceleravimo programai.

Programos autoriai pabrėžia, kad tikisi talentingų ir motyvuotų verslininkų, kurie pasiryžę pertvarkyti finansų sektorių ir prisidėti prie įmonėms ir vartotojams skirtų paslaugų tobulinimo.

Jau patikrinta programa

Finansų sektoriaus startuoliams skirtas akceleratorius veikia jau ne pirmus metus.

„Septintus metus organizuodami programą, mes turime privilegiją dirbti su geriausiais finansinių technologijų srities profesionalais. Mes suburiame du galingus pasaulinius tinklus – „Barclays“ ir „Techstars“, kad suteiktume transformuojančią patirtį pradedantiesiems, kurie dalyvauja mūsų programoje“, – teigia „Techstars“ atstovai.

Akceleratoriaus organizatoriai tikina, kad visų „Barclays Accelerator“ programų absolventų įmonės iki šiol vertinamos daugiau nei 1 mlrd. dolerių. Neseniai „Barclays“ akceleratorius buvo išrinktas geriausiu Europos akceleratoriumi visose kategorijose.

Interesų sritis – inovacijos

„Techstars“ atstovai įsitikinę, kad kiekvienai įprasto finansų sektoriaus sričiai tiesiog būtini pokyčiai ir drąsiai atverti duris inovacijoms. Tai sektorius, kuriame daugybę metų naudojami tie patys ir dažnai technologiškai pasenę metodai, todėl akceleratoriaus tikslas – surasti tuos, kurie svajoja pakeisti nusistovėjusią sistemą.

„Konkrečiai mus domina verslininkai, dirbantys kapitalo rinkose, plėtojantys duomenų mokslą, turto valdymą, užsiimantys tvariomis investicijomis, hipotekų paskolomis ir taikantys B2B įmonių technologijos sprendimus finansų sektoriui. Visų pirma norime bendrauti su išskirtiniais verslininkais visose finansinių technologijų srityse. Ypač laukiame mažumų ir moterų verslininkių paraiškų“, – atskleidžia organizatoriai.

Didžiausi pranašumai

Organizatoriai neslepia susiduriantys su norinčiųjų dalyvauti susirūpinimu dėl dabartinės Didžiosios Britanijos politinės padėties. Vis dėlto jie patikina, kad „Brexit“ procesų akceleratoriaus dalyviams bijoti nereikėtų. Londonas, anot akceleratoriaus iniciatorių, yra ir liks finansine pasaulio sostine: „Daugiau nei 500 metų trunkanti finansinė infrastruktūra, verslumo kultūra ir unikali padėtis pasaulinėje finansų sistemoje neišnyks. Londonas yra pati aktyviausia ir tvirčiausia verslininkų ekosistema Europoje.“

„Barclays“ – visiems gerai žinoma įmonė, kurios akceleravimo programa turėtų sulaukti finansinių technologijų startuolių dėmesio. Jau įvykdyta 16 programų net su daugiau nei 160 skirtingų finansinių technologijų srities kompanijų. Akceleratoriaus iniciatoriai „Techstars“ išsiskiria sutelktumu ir nenuginčijama sėkme. Į kiekvieną jų organizuojamą programą priimama tik po 10 startuolių, kuriems suteikiamos žinios, mentorių pagalba, skiriama daug dėmesio darbui su kiekviena komanda individualiai.

„Mūsų programose dalyvavo daugiau nei 1,9 tūkst. naujų įmonių ir šios absolventų įmonės surinko daugiau nei 7,6 mlrd. dolerių finansavimą. 87 proc. šių pradedančiųjų yra vis dar aktyvūs arba įgyti“, – sako „Techstars“ atstovai.

Programos eiga

Į akceleratorių atrinkti startuoliai dalyvaus trijų mėnesių trukmės programoje Londone. Akceleratoriaus ašis – „Mentos Madness“. Jo metu atrinkti startuoliai turės galimybę bendrauti su maždaug 100 geriausių Europos finansinių technologijų mentorių, kurie patars dėl verslo modelio, strategijos, technologijos, kainų nustatymo, lėšų rinkimo ir kitų klausimų. Daugelis mentorių vėliau tampa angelais investuotojais arba patarėjais startuolių valdybose.

Programos kulminacija – demonstracinė diena „Demo Day“, kurioje dalyvaujančios įmonės turės galimybę bendrauti su investuotojais, klientais, žiniasklaida ir kitais ekosistemos nariais. Praėjusiais metais daugiau nei 550 žmonių, įskaitant 200 ir daugiau investuotojų, dalyvavo šiame baigiamajame renginyje.

Kiekvienam startuoliui, kuris prisijungia prie akceleravimo programos, siūlomos tos pačios sąlygos. Į jį investuojama 20 tūkst. JAV dolerių ir siūlomas pasirinktinis 100 tūkst. JAV dolerių konvertuojamasis vekselis. Mainais už prisijungimą prie programos organizatoriai suteikia galimybę naudotis „Techstars“ tinklu visam gyvenimui, kiekvienoje įmonėje „Techstars“ turi 6 proc. paprastų akcijų. Be to, tai yra vienintelė akceleravimo programa, siūlanti kapitalo grąžinimo garantiją tuo atveju, jei startuolio komanda yra nepatenkinta gauta programa.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.