...

Pristatytas startuolių ekosistemos žemėlapis

Verslas

2019.11.03

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Pristatytas startuolių ekosistemos žemėlapis

Roberta Rudokienė Iš asmeninio albumo

Lietuvos startuolių bendruomenei nepaliaujamai augant, iškyla vis daugiau klausimų, kokiomis priemonėmis gali naudotis inovatyvios kompanijos. Suprasdami startuolių išgyvenimus, „Startup Lithuania” sukūrė ir rinkai pristatė startuolių ekosistemos žemėlapį.

Pasak „Startup Lithuania” vadovės Robertos Rudokienės, Lietuvoje yra daugiau nei 900 startuolių, o prie jų nuolat prisijungia nauji inovatyvūs rinkos žaidėjai. Dažnai jie pasiklysta informacijos gausoje, todėl poreikis sukurti priemonę, kur kiekvienas startuolis galėtų rasti sau aktualią informaciją vienoje vietoje, buvo itin ryškus.

„Kiekvieną dieną konsultuodami skirtingų stadijų startuolių, mes pastebime, kad informacija apie organizacijas ir vykdomas programas pateikiama gana komplikuotai. Dėl šios priežasties mes nusprendėme sukurti įrankį, kuriame būtų paprasta suprasti informaciją, būtų išryškinamos kiekvienos priemonės naudos startuoliams bei galimybė pateikti startuolių ekosistemos informaciją”,- sako R. Rudokienė.

Pagal startuolio stadija

Startuolio gyvavimo etapas labai svarbus, norint taisyklingai naudotis pateikiamu žemėlapiu. Pirmasis žingsnis, kurį reikia atlikti atsidarius žemėlapį, įrašyti, kurioje stadijoje šiuo metu yra jūsų startuolis. Po to, sistema automatiškai atrenka ir reitinguoja priemones galimas šiame etape.

Pasirinkus aktualų įrankį ar paslaugą, startuoliai galės pamatyti kiekvieno iš jų aprašymus, jų pagrindinius pranašumus, sužinoti apie investavimo galimybes ir rasti kontaktinę organizacijų informaciją.

Šiuo metu pradedančiosios įmonės gali rasti net 57 ekosistemos žaidėjus. Tikimasi, kad šis skaičius augs.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.