...

Verslo idėja, įkvėpta šokolado degustacijos

Verslas

2014.02.06

Autorius: Dario Malinowski

Temos: .

Verslo idėja, įkvėpta šokolado degustacijos

Artūras Meškelė BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Ne vienas esame susidūrę su situacija, kai lūkesčiai, kuriuos puoselėjome užsirašę į kursus ar pomėgių būrelius, neatitiko realybės, o siūlomų paslaugų kokybė ilgainiui atmušė norą veltis į panašias avantiūras. Nežinomybės baimė ir abejonės gali žymiai sumažėti, jei kreipsimės pagalbos į vilnietį Artūrą Meškelę, siūlantį išbandyti įvairias paslaugas ir pramogas prieš perkant. Specialiai tam veržlus vaikinas įkūrė startuolį „Chimp Inn“, turintį potencialo užkariauti Lietuvos ir pasaulio rinkas.

„Parduokite paslaugą, o ne kainą. Praneškite apie savo unikalumą!“ – šalies verslininkus ragina buvęs ilgametis pardavimo srities specialistas.

Prieš metus karjeros stambioje naftos bendrovėje atsisakęs A. Meškelė savo kailiu patyrė, ką reiškia aklai pasitikėti viliojančiu skelbimo tekstu.

„Situacijų, kai nusivildavau vienais ar kitais kursais, jiems dar neįsibėgėjus, buvo ne viena ir ne dvi“, – teigė 29-erių vilnietis. Būtent noras apsaugoti kitus nuo kartaus nusivylimo įkvėpė mesti gerai mokamą darbą ir stačia galva nerti į nuosavo verslo nežinomybę.

Verslo pasaulio nežinomybė daug įdomesnė nei samdomas darbas

„Mintis išeiti iš samdomo darbo ir leistis į kelionę po neištirtas verslo teritorijas lydėjo nuo seno. Vieną dieną išaušo ta ilgai laukta diena. Galima sakyti, viskas įvyko akimirksniu, kaip stovėjau, taip išėjau. Į nežinią. Nežinojau, nei ko imsiuosi, nei kur eisiu. Į priekį stūmė noras išmėginti jėgas ir pradėti kurti ką nors savo“, – prisiminimais dalijosi verslininkas.

Verslo idėja kilo po šokolado degustacijos viename sostinės prekybos centrų.

„Su malonumu priėmiau pasiūlymą paragauti šokolado ir likau sužavėtas skoniu. Nusprendžiau jo nusipirkti nežiūrėdamas nei į kainą, nei į gamintojo vardą. Tą akimirką pasvarsčiau, kodėl to negalima padaryti su paslauga, t. y. pradžioje išmėginti, o tik vėliau užsisakyti“, – pasakojo „Chimp Inn“ įkūrėjas.

Jaunas verslininkas neslėpė savo veikla norintis ne tik sumažinti paprastų vartotojų nusivylimo riziką, bet ir pagelbėti smulkiajam verslui, ne visada mokančiam ar galinčiam reklamuotis.

„Turiu nemažai pažįstamų, besiverčiančių įvairia individualiąja veikla – gitaristai, šokėjai. Jiems sunku rasti klientų. Prisiimdamas tarpininko vaidmenį noriu prisidėti prie jų žinomumo didinimo“, – pasakojo A. Meškelė.

Nors startuolis „Chimp Inn“ gyvuoja vos kelis mėnesius, verslininkas teigė greitai apsipratęs su verslo aplinka ir perpratęs jos principus.

„Nuo pat startuolių Lietuvoje pradžios akylai stebėjau situacijos pokyčius ir domėjausi sėkmingomis mūsų bei užsienio verslo istorijomis. Be to, stresą, lydintį bet kurios veiklos pradžią, iki minimumo padėjo sumažinti patirtis, sukaupta ankstesnėse darbovietėse“, – pabrėžė verslininkas.

Meškelės teigimu, nuosavam verslui įkurti nereikėjo daug investicijų, tačiau laiko teko skirti daug.

„Aukojau ne tik laiką šeimai, bet ir asmeninį laisvalaikį. Aišku, tai nekelia apmaudo, kai suvoki, kad tavo verslo idėja yra naudinga paprastiems žmonėms, be to, kuriama pridėtinė vertė verslui“, – šyptelėjo „Chimp Inn“ sumanytojas.

Plėtoti nuosavą verslą, kuris jau spėjo išpopuliarėti sostinėje, A. Meškelei padeda verslo partneris Julius Kaknevičius. Jaunas, bet patyręs rinkodaros specialistas ir prekių ženklų kūrėjas nėra naujokas Lietuvos startuolių rinkoje, maža to, jo pavardę galima rasti daugelio sėkmingų naujų verslo įmonių sąraše.

Meškelė su nekantrumu laukia rudens, kai savo veiklą Vilniuje vėl pradės šimtai įvairių būrelių. Pasak ambicingo verslininko, „Chimp Inn“ rezultatai rodo, kad naujas verslas turi ateitį.

„Džiaugiuosi, kad pasiūlyta idėja ne tik patiko paprastiems žmonėms, bet ir sulaukė įvairių kursų organizatorių dėmesio. Žinoma, ne visi jie į startuolio atsiradimą reagavo taip entuziastingai, kaip norėtųsi, tačiau tikiuosi, kad laikui bėgant sugebėsiu į savo pusę patraukti net didžiausius skeptikus“, – ambicingų planų neslėpė vilnietis.

Startuolių bumas dar nepasiekė viršūnės

A.Meškelė savo verslą orientuoja į užsienį, kur panaši veikla neturi analogų. Vis dėlto jis supranta, kad žengiant svetur startuolio idėja – dar ne viskas. Tenka galvoti ir apie solidžias investicijas.

„Investicijų svarba į veiklą užsienyje yra milžiniška, todėl daug dėmesio skiriu nuolatiniam tobulėjimui, šalių kaimynių rinkų analizei, rūpinuosi veiklos strategija, – pabrėžė „Chimp Inn“ steigėjas. – Kaip ir daugelis žinomų verslininkų, vadovaujuosi principu, kad darbas ir jo rezultatai atstoja tūkstančius puikių žodžių.“

A. Meškelė įsitikinęs, kad Lietuvoje startuolių bumas dar nepasiekė viršūnės: „Manau, viskas tik augs, o tai liudija skaičiai. Kiekvieną dieną daugėja perspektyvų turinčių naujų iniciatyvų, be to, Lietuvos pavyzdys užkrečia kaimynus. Tai išties džiugina ir kursto viltį, kad jaunoji karta taps varomąja jėga, kuri stums mūsų šalį į priekį.“

Naudodamasis proga pašnekovas paragino jaunus žmones atsikratyti nerimo ir baimės, persekiojusios mūsų tėvus: „Jei bijai ką nors daryti, tiesiog daryk. Nebijok klysti. Net jei padarysi klaidą, pasaulis nesugrius. Šalin visas abejones. Pirmyn!“

Įdomūs faktai

Įkūrimo pradžia – 2013 m. gegužė

Pradinės investicijos – keli tūkstančiai litų iš asmeninių lėšų

Veiklos pobūdis – paslaugų sektorius

Komanda – Artūras Meškelė (idėjos autorius ir plėtotojas) ir Julius Kaknevičius (rinkodara, klientų pritraukimas)

Pirmieji rezultatai -Pasirašytos sutartys su keliais klientais. Vienas sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdžių – sostinėje įsikūrusi šokių mokykla. Atsiradus „Chimp Inn“ net 50 proc. apsilankiusiųjų pirmoje pamokoje įsigijo abonementą (nors buvo vasara).

Kokią problemą sprendžia Chimp Inn?

Tai pramogų išbandymo svetainė, skirta žmonėms, mėgstantiems ir norintiems atrasti naujus laisvalaikio užsiėmimus, pramogas ir paslaugas, o su Chimp Inn pirmasis bandymas nemokamai.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.