...

Pagrindinė motyvacija – jaunavedžių šypsenos

Verslas

2014.02.19

Autorius: Povilas Sabaliauskas

Temos: .

Pagrindinė motyvacija – jaunavedžių šypsenos

Laura Dubickienė Asmeninio albumo nuotr.

Visiems, kuriems teko arba patiems tuoktis, arba stebėti, kaip vestuvėms ruošiasi pažįstama pora, puikiai žinoma, kiek streso patiriama. Stebint po kelių dienų besituoksiančius jaunuosius vienišiui gali net palengvėti nuo minties, kad vestuvės jam kol kas negresia… Prieš vestuves juk visada kas nors vėluoja, pradingsta ir t. t. Vilnietė Laura Dubickienė pasišovė bent šiek tiek sumažinti jaunavedžių patiriamą stresą. Su kolege Martyna ji pradėjo vestuvinių daiktų nuomos verslą „Party Nuoma“. Jaunieji čia gali išsinuomoti viską (nuo dekoro detalių iki indų ar taurių) ir nebesirūpinti, iš kur gauti vieną ar kitą daiktą. Su ponia Laura pasikalbėjome apie verslo pradžią, nervingas nuotakas ir didžiausius apdovanojimus šiame darbe.

Idėja atsirado prisimenant savo vestuves

L. Dubickienė prisimena, kad pirmieji samprotavimai apie panašų verslą kilo tuoj po savo vestuvių. Jų organizavimas irgi pareikalavo nemažai jėgų bei nervų.

„Prieš ketverius su puse metų buvo mano pačios vestuvės. Lietuvoje tada apskritai nebuvo tokio dalyko kaip vestuvinių daiktų nuoma. Pati daug ko ieškojau ir daug ko neradau, o pirkti tokius dalykus kaip molbertas ar kreidinė lenta būtų nesąmonė. Pamaniau, kad šioje vietoje yra trūkumas. O jeigu jis yra, reikia padaryti taip, kad to trūkumo neliktų. Taigi pastebėjau laisvą nišą“, – kalbėjo ji.

Kaupiant žinias ir galvojant apie ateitį ir išsikristalizavo verslo idėja. „Metai po vestuvių pradėjau rašyti tinklaraštį „Vestuvės kitaip“. Jis tapo gana populiarus. Man tiesiog patiko domėtis šia sritimi. Vėliau gimė vaikelis, o po motinystės atostogų pradėjau galvoti, ką veikti. Reikėjo arba ieškotis darbo, arba pačiai tą vietą susikurti. Kad ir kaip būtų keista, mano draugė Martyna sutiko su šia mano idėja. Aš viena šiek tiek prisibijojau, o dviese drąsiau. Juo labiau kad mano draugė labiau išmano buhalteriją, o aš geriau gaudausi kompiuterių, reklamos srityse“, – sakė L. Dubickienė.

Klientai – ne tik jaunavedžiai

L. Dubickienė sako, kad idėja greitai sulaukė teigiamų vertinimų. Iš pat pradžių – tarp emigrantų, kurie grįžta į Lietuvą atšokti savo vestuvių.

„Daugelis giria, kad mūsų mintis yra įdomi ir naudinga. Turime nemažai klientų, kurie gyvena ir dirba užsienyje, o ten tokia paslauga yra labai populiari. Kai domėjausi, mačiau, kad JAV ar Didžiojoje Britanijoje pilna įmonių, teikiančių tokias paslaugas. Aišku, ten žmonių skaičius nepalyginamai didesnis, todėl tos įmonės gali dar labiau specializuotis“, – pasakojo verslininkė.

Ji teigia, kad „Party Nuoma“ klientai yra ne tik savo vestuves organizuojantys jaunieji. „Party Nuoma“ paslaugomis naudojasi ir fotografai, vestuvių planuotojai. „Aš iš karto norėjau nuomoti vazas, dekoro detales, o kolegė pasakė, kad bus ir indų nuoma. Tai labai pasiteisino. Indų juk reikia ne tik vestuvėms, bet konferencijoms, pobūviams.

Kita svarbi dalis yra įvairūs sendaikčiai. Aš juos labai mėgstu ir esu daug prikaupusi. Svarsčiau, kodėl jų niekas nenuomoja. Pasirodo, juos labai noriai nuomoja fotografai. Jie neturi tiek daug inventoriaus kaip mes. Sendaikčių jiems reikia fotosesijoms paįvairinti. Taigi mūsų klientai yra ne tik jaunavedžiai ar įmonės, bet ir fotografai, vestuvių dekoratorės ir planuotojai. Mes jiems galime pasiūlyti tai, ko patys neturi“, – kalbėjo L. Dubickienė.

Itin baisių nuotakų nepasitaiko

Dirbant tokioje srityje neišvengiamai tenka susidurti su daugybe nervingų žmonių. Taigi būtina kantrybė. Visgi L. Dubickienė sako, kad padidėjęs nervingumas paprastai susijęs su stresu, o po vestuvių viskas nurimsta.

„Žmonių yra visokių. Galiu pasakyti, kad jaunosios prieš vestuves tampa reiklios, nervingos. Juk joms tai labai svarbi gyvenimo diena. Tačiau po vestuvių jos būna švytinčios, laimingos. Daiktus jos atiduoda besišypsodamos ir pasakoja, kaip viskas buvo gerai. Taigi iš pat pradžių stengiamės būti atsargios, nes suprantame, kad jos nervinasi, o paskui viskas susitvarko“, – teigė pašnekovė.

„Būna, kad per pirmą susitikimą nuotaka nepasirodo draugiška, tačiau per antrąjį prakalbame kokias dvidešimt minučių ir tampame vos ne draugėmis. Žmogus jau būna atsipalaidavęs ir nori papasakoti savo įspūdžius. Šiais laikais ir vyrai skambina, domisi. Gal čia nuotakų nuopelnas. Kone pusė skambinančiųjų – vyrai“, – sakė ji.

Planų turi daug

Verslininkė nesigaili pradėjusi savo verslą. Šiuo metu ji ne tik jaučiasi laisva, bet ir džiaugiasi galėdama prisidėti prie kitų žmonių šventės.

„Šiais metais pradėjome teikti ir normalias dekoravimo paslaugas. Norisi, kad ši sritis įsivažiuotų dar labiau. Idėjų, kaip plėstis, yra daug, turime minčių, norime dar daug ko nusipirkti. Pagrindinė motyvacija tikrai nėra pinigai. Daug labiau motyvuoja jaunavedžių šypsenos. Aš pagalvoju, kad jeigu tokią paslaugą būčiau radusi prieš savo vestuves, būtų buvę daug lengviau. Nebūtų reikėję tiek daug galvoti, ieškoti. Matau, kaip žmonės džiaugiasi, dėkoja, rašo gražius laiškus. Jie nuoširdžiai dėkoja. Tai turbūt brangiausia. Negerų klientų mums dar nepasitaikė“, – sakė L. Dubickienė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.