...

Meškių pasaulyje gyvenanti moteris verslauja tik spindinčių akių savininkams

Verslas

2015.02.23

Autorius: Marija Rudzevičiūtė

Temos: .

Meškių pasaulyje gyvenanti moteris verslauja tik spindinčių akių savininkams

Meškiukų ir tekstilinių papuošalų kūrėja -Indrė Savulionė. Asmeninio albumo nuotr.

„Esu trijų vaikų mama, žmona, laisvai samdoma grafikos dizainerė ir pradedančioji Valdorfo darželio auklėtoja. O naktimis siuvu meškius ir kuriu tekstilinius papuošalus“, – paprašius pradžioje pristatyti save nuoširdžiai išdėstė Indrė Savulionė (35). Kaip tik apie meilę naktimis siuvamiems meškiukams ir iš to gimusį verslą menininkė sutiko pasidalyti su „BZN start“ skaitytojais.

„Rankdarbiai man greičiau yra būtinybė nei pomėgis ar verslas. Galvoje kilusi idėja žūtbūt veržiasi gimti. Rankos prašosi darbo. Tai lyg mainai. Atiduodama savo rankų darbo meškį ar papuošalą, atiduodu ir dalelę savęs. Ypač mėgstu kurti konkrečiam žmogui. O iš jo gaunu nepalyginamai daugiau – džiaugsmu sužibusios žmogaus akys yra geriausias mano darbo atlygis“, – apie polinkį kurti neįprastus ir dažniau ne vaikams skirtus meškiukus pasakoja pašnekovė, jų ir kitų darbų įkvėpimo šaltiniu vadinanti savo šeimą.

Mano klientai yra nepaprasti žmonės – jų akys visuomet ypatingai švyti, kai pasakoja apie žmogų, kuriam norėtų padovanoti meškiuką. Dažnai tais laimingaisiais tampa vaikai arba mylimieji.

I. Savulionė

Iš Kelmės kilusi moteris pasakoja jau gimtinėje ėmusis mokytis dailės meno paslapčių. O vėliau pasirinko sostinėje studijuoti grafikos dizainą. Šie mokslai, pasak menininkės, ir darbas ją išmokė pastebėti tendencijas, kokios svarbios yra detalės ir estetika kasdienybėje, suprasti, kokia yra daikto su istorija ir autoriaus prisilietimu vertė, koks kelias nueinamas nuo idėjos iki įgyvendinimo ir supakavimo.

Mielų žaislų reikia ir suaugusiesiems

„Meškiai man yra „viena koja gyvi padarai“. Esu tikra, kad visus meškių mėgėjus sieja jausmai, atsiradę dar vaikystėje ir ilgainiui ne slopę, o tik stiprėję. Objektyviai paaiškinti, kodėl būtent meškiai, negalėčiau. Tas jausmas arba yra, arba jo nėra. Kurti meškius man pirmiausia labai smagu, todėl ir pavadinau juos meškiais. Atiduodama juos naujiems šeimininkams visuomet viliuosi, kad meškiai suteiks smagumo ir jų gyvenimui.

Mėgstu meškius nuo pat vaikystės, o su motinystės atostogomis gavau progą pasimokyti jų kūrimo paslapčių pas profesionalus. Iš pradžių buvau nusiteikusi siūti tik kolekcinius meškius, tačiau negalėjau be žaidimo draugų palikti savo vaikų. Tad pradėjau siūti ir saugius vaikiškus meškiukus. Tiesą pasakius, beveik visi kolekciniai meškiai iškeliauja į užsienį. Maniškiai jau „gyvena“ Norvegijoje, Ukrainoje, Anglijoje, JAV. O Lietuvoje dažniausiai užsakomas vaikui skirtas meškiukas“, – apie kuriamų meškiukų tipus ir keliones pasakoja verslininke savęs nelaikanti moteris.

„Pats mažiausias mano pasiūtas meškis yra apie 10 cm, o didžiausias – beveik pusantro metro. Teko net siūti personažą reklamai. Seno meškio kopiją esu padovanojusi žaislų muziejui“, – maloniais laimėjimais dalijasi dizainerė.

Meškiai atspindi šeimininkus

Smagaus laiko“ meškis yra santūrus, gal net drovokas, nedrąsiai besišypsantis, smalsiai žiūrintis į jus mažomis juodomis akutėmis, kvepiantis cinamonu ir šiek tiek apskuręs – juk jis atkeliauja ne nuo fabriko konvejerio, o iš mano rankų į jūsų rankas. Tad ir mano klientai yra nepaprasti žmonės – jų akys visuomet ypatingai švyti, kai pasakoja apie žmogų, kuriam norėtų padovanoti meškiuką. Dažnai tais laimingaisiais tampa vaikai arba mylimieji. Meškiai dovanojami ypatingomis progomis – vaikelio gimimo, krikštynų, sužadėtuvių, vestuvių, metinių. Žinoma, meškius suaugusiesiems dažnai perka ir kolekcionieriai. Man labai patinka kurti konkrečiam žmogui. Tuomet tikrai žinau, kad gimstančiam meškiui jau yra vieta šiame pasaulyje. Ir jis kažkam reikalingas“, – šypsosi I. Savulionė.

Prekybos centruose meškių nerasite

Moteris pasakoja, kad jos meškių retai galima pamatyti siūlomų rankdarbių parduotuvėse ar interneto aukcionuose: „Norint įsigyti mano rankų darbo meškį reikia kreiptis asmeniškai į mane.

Kiekvienas meškių kūrėjas išsiskiria nepakartojamu braižu. Tad turi ir savo pirkėją. Todėl kitus „meškiniautojus“ laikau labiau kolegomis, įkvėpėjais ir mokytojais nei konkurentais. Norint užsiimti šia veikla reikia didelio kruopštumo ir nemažai laiko. Čia negalima skubėti. Kiekviena detalė turi būti baigta.

Manau, kiekviena moteris, mėgstanti meškius, gali ir juos siūti. Jei tik užteks kantrybės, kruopštumo, užsispyrimo ir fantazijos, gims nuostabių padarėlių. Jei nieko nekopijuosite ir klausysite savo širdies, tikrai surasite savo klientą. Pirmiausia jums turėtų būti smagu kurti. Nuostabu, kad mėgstama veikla gali tapti ir realia galimybe užsidirbti.“

„Smagaus laiko“ meškiai

155-1424675331-209831.jpg 155-1424675331-644188.jpg 155-1424675331-659638.jpg 155-1424675331-486207.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.