...

Programėlė, kuri padės sutaupyti

Verslas

2015.07.07

Autorius: Aistė Noreikaitė

Temos: , .

Programėlė, kuri padės sutaupyti

Išmaniosios programėlės „My iQ live“ įkūrėjas - Juozas Valčiukas. Asmeninio archyvo nuotr.

Išmanioji programėlė „My iQ live“ vartotojui suteikia galimybę išleidžiant pinigus rasti patrauklių pasiūlymų ir gauti pridėtinės vertės atlygį (PVA). Paprasčiau kalbant, galima ne tik kaupti centus prekybos centrų kortelėse, bet ir rinkti daug didesnes, motyvuojančias sumas bei jas išleisti, kur panorėjus: nuo pyragaičio puikiame restorane iki egzotiškos kelionės į Kanarų salas. Kasdien naudojantis ir atsiskaitant per „My iQ live“, galima net nepajusti, kaip prikaupiama pakankamai PVA eurų, kuriais galima atsiskaityti už visą ar dalį prekės arba paslaugos. Apie šios programėlės idėją bei veikimo principus kalbėjomės su vienu iš „My iQ live“ įkūrėjų ir savininku Juozu Valčiuku (23).

Kryptingai ir sistemingai

J. Valčiukas dar mokydamasis mokykloje skaitydavo knygas apie verslą. Verslo kryptį vaikinui išsirinkti nebuvo sunku. Mat J. Valčiukas universitete įgijo finansų ir apskaitos bakalauro laipsnį. Tad studijuojant sukauptos žinios šiuo metu itin naudingos plėtojant ir vystant programėlę „My iQ live“. Be to, jaunasis verslininkas yra įgijęs patirties ir tarptautinėje įmonėje dirbdamas finansų srityje.

„Tokios programėlės, kuri sujungtų atsiskaitymus ir lojalumą, nėra. Be to, suteikiame vartotojui galimybę nesinešioti piniginės ir daugybės lojalumo kortelių vienoje vietoje.“

J. Valčiukas

„Viskas prasidėjo nuo rinkos analizės. Svarbiausia čia suvokti, kad visas pirkimas skatinamas tik nuolaidomis. Taip buvo sumanyta idėja žmonėms siūlyti grąžą. Tokiu metodu nemažinamos įmonių apyvartos. Be to, norėta pakeisti šiuolaikinę piniginę ir viską perkelti į mobilųjį telefoną, nes mes ateitį matome būtent tokią“, – mobiliosios programėlės idėją dėsto verslininkas.

Pašnekovo teigimu, pirmiausia buvo diskutuojama su programuotojais ir siekiama išsiaiškinti, kaip būtų galima technologiškai įgyvendinti kilusius sumanymus. „Nuo to viskas ir prasidėjo: programuotojai pradėjo savo darbus, mes pradėjome rinkti kolektyvą, kuris norėtų dirbti su šiuo nauju projektu. Praėjusieji metai buvo skirti kolektyvui suburti, programuoti, sistemai išbandyti, rinkos analizėms. Viską paruošę, pavasarį startavome su nauja, patobulinta programėle, kuri technologiškai leidžia daug ką pasiekti“, – aiškina jis.

Kaip veikia „My iQ live“?

Šiuo metu viskas veikia remiantis QR kodo skenavimo principu. Žmogus, apsipirkdamas parduotuvėje, kurioje įdiegta „My iQ live“ sistema, gali atsiskaityti naudodamasis programėle ir gauti PVA eurus. „Klientas programėlėje kaupia savo PVA eurus ir paskui gali juos išleisti toje pačioje parduotuvėje arba bet kur kitur, kur veikia mūsų sistema. Taip skatinamas žmogaus lojalumas. Tad reali nauda yra ir parduotuvėms ar įstaigoms, kurios naudojasi šia sistema. Juk čia klientas išleidžia savo sukauptus pinigus“, – programėlės veikimo principus atskleidžia verslininkas.

Žmogus beveik kiekvieną dieną neišvengiamai lankosi parduotuvėse, perka internetu, pramogauja ir visur atsiskaito pinigais. Pinigų leidimas – neatsiejama mūsų visuomenės gyvenimo dalis. Programėlės idėja ir yra ta, kad žmogus, leisdamas pinigus įprastai, nesivaikydamas jokių akcijų, dalį jų gali atgauti. Taip sukuriama pridėtinė vertė, atsirandanti nuo įprasto kasdienio atsiskaitymo. Be to, žmogus gali stebėti savo finansus, matyti, kur išleido, kiek išleido, kiek sutaupė, o galbūt ir pradėti planuoti pirkinį, kuriam galės skirti visus savo sutaupytus PVA eurus. Tai neretai yra ne mažesnė motyvacija nei momentinė suteikiama nuolaida – žmogus gali sutaupyti išties trokštamam daiktui įsigyti.

Anot J. Valčiuko, sunkiausia pradedant šį verslą buvo išgryninti sistemos veikimą. „Taip pat su problemomis susidūrėme ir vadybos srityje. Verslui reikia daug vartotojų, o vartotojams reikia daugybės vietų, kur galima naudotis programa“, – sunkumus vardija vaikinas.

Paklaustas apie programėlės „My IQ live“ pranašumus, pašnekovas tikina, kad ši programėlė unikali. „Tokios programėlės, kuri sujungtų atsiskaitymus ir lojalumą, nėra. Be to, suteikiame vartotojui galimybę nesinešioti piniginės ir daugybės lojalumo kortelių vienoje vietoje. Prognozuoti, kaip vystysis mūsų projektas, beveik neįmanoma. Siekiame prisitaikyti prie verslo ir vartotojų poreikio. Tad kokie bus jų poreikiai, tokia bus ir mūsų programa“, – pasakoja vienas iš programėlės įkūrėjų.

Pabaigoje jaunasis verslininkas pataria susitelkti į tai, ką darote. Nereikia pamiršti, kad veiklų išskaidymas pačiuose pradiniuose etapuose verčia naudoti daugiau išteklių. „Gyvenimas yra gana ilgas, jei teisingai investuojate savo laiką. Todėl siūlyčiau, jei turite idėją ir norą, susidėliokite mintis ir tiesiog darykite tai, ko trokštate. Pats baisiausias dalykas yra bijoti ir nieko nedaryti, o paskui dėl to kaltinti save ir kitus“, – mintimis dalijasi J. Valčiukas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.