...

Alternatyva galvosūkių kambariams

Verslas

2015.08.06

Autorius: Gražina Vincel

Temos: .

Alternatyva galvosūkių kambariams

Naujo projekto „Labyrinthus“ sumanytojos - Renata Pažūsienė ir Loreta Baranovska. Asmeninio archyvo nuotr.

Tamsa, tinkamų durų ir rakto paieška, nepažįstami gyventojai, kliūtys – tokiomis užuominomis pasakojimą apie savo naują projektą „Labyrinthus“ pradėjo renginių organizavimo įmonės „Linksmadieniai.lt“ vadovė Renata Pažūsienė ir administratorė Loreta Baranovska. Tikimasi, kad vasaros viduryje pradėjęs veikti labirintas taps alternatyva išpopuliarėjusiems galvosūkių kambariams.

„Nusprendėme, kad reikia plėsti savo paslaugas ir pasiūlyti kitokių pramogų, ne tik renginius. Iš pradžių galvojome apie galvosūkių kambarį, bet paskui nusprendėme, kad jų Lietuvoje jau yra labai daug, todėl reikia ko nors nauja, o galvosūkių kaip tik reikia atsisakyti“, – idėjos užuomazgas prisimena L. Baranovska.

Taip gimė mintis sukurti labirintą, kuriame vyktų veiksmo žaidimas. Nors kūrėjos išliko paslaptingos ir išsamiau neatskleidė, ką galima jame rasti, tačiau patikino, kad ten nereikia nieko spręsti ir tai nėra siaubo kambarys.

„Tai veiksmo žaidimas su psichologine įtampa. Baisu tik tiems, kas turi baimių savo galvoje. Viskas priklauso nuo to, kiek pats bijai ir kiek prisigalvojai. Tarkime, jei yra tamsa, iš karto galvoji, galbūt kažkas eina iš paskos, tuoj kažkas sučiups. Bet tai yra žmonių interpretacijos“, – tvirtina L. Baranovska.

„Tai veiksmo žaidimas su psichologine įtampa. Baisu tik tiems, kas turi baimių savo galvoje. Viskas priklauso nuo to, kiek pats bijai ir kiek prisigalvojai“

L. Baranovska.

Pasak jos, kaip ir bet kuriame labirinte, čia pagrindinis tikslas – rasti išėjimą. Bet tam reikia rasti raktą nuo tinkamų durų. O kur tos durys? Dalyviams vėl teks nerti į paieškas. Kas vyksta pakeliui beieškant išėjimo, organizatorės nutyli: „Tai yra paslaptis.“

Labirinte yra gyventojų, kurie nėra labai suinteresuoti, kad čia atvyktų kokie nors žmonės. Jie labiau suinteresuoti juos išvyti arba neišleisti jų iš labirinto“, – palaikyti intrigą bando R. Pažūsienė.

Skirta ir paaugliams, ir įmonėms

Pasiekti tikslui 700 m2 labirinte dalyviai turi 45 minutes. Ar visiems pavyksta? „30 proc. spėja laikui nepasibaigus. Kartais ir padedame. Jei praėjo laikas ir išėjimo nesurado, šiek tiek parodai kryptį. Vieni labai gerai žaidžia, o kiti sėdi aklavietėje, vaikšto ratais“, – įspūdžiais dalijasi L. Baranovska.

Nors išbandyti labirintą dažniausiai ryžtasi 20–30 m. dalyviai, žaidimas tinka ir paaugliams, kuriems į pagalbą suteikiami prožektoriai, ir vyresnio amžiaus žmonėms. „Paaugliai visada sužavėti, nes tai amžius nuo 13 metų, kai žiūri siaubo filmus, mėgsta vieni kitus gąsdinti. Jie ateina kažko panašaus tikėdamiesi, bet jiems būna baisiausia – ne visada įvertina savo jėgas. Viena yra saugiai žiūrėti per televizorių namie, o kita pačiam viską pajusti“, – tikina R. Pažūsienė.

Pasak pašnekovių, žaidimas tinka ir mergvakariams ar bernvakariams, mat ši šventė yra paskutinis jaunųjų išbandymas prieš šeiminį gyvenimą, kuris primena labirintą. Tai gali būti ir vienas iš įmonės komandos formavimo būdų. „Pamatai, kaip žmogus elgiasi. Komanda turi laikytis kartu, būna, kad laikosi už rankų, o būna, kad vienas pasuka į vieną, kitas – į kitą pusę. Gali pamatyti žmonių santykį. Kartais pats žmogus net neįtaria, kaip jis elgsis tam tikroje situacijoje“, – aiškina L. Baranovska.

Sunkiausia pastatyti

R. Pažūsienė pasakoja, kad prie šio projekto prisidėjo 30 žmonių. Mintys apie labirintą pradėjo suktis dar vasarį, o darbingiausias laikotarpis buvo birželį, kai vyko labirinto statybos. Pašnekovės prisimena, kad didžiausias iššūkis buvo rasti žmonių, kurie jį pastatytų. Nors idėja atrodė įdomi, parodžius projekto brėžinius tekdavo išgirsti nuviliantį atsakymą.

„Buvome nusistatę terminus, ką ir kada turime padaryti. Žmones, kurie galėtų pastatyti labirintą, radome paskutinę savo termino dieną. Jau buvome praradę viltį ir manėme, kad teks atsisakyti šio projekto. Galvojome, kas čia tokio: pasamdai darbininkus ir jie dirba. Mums atrodė, kad tai bus lengviausia dalis, bet pasirodė, kad tai yra sunkiausia“, – prisimena R. Pažūsienė.

Kalbėdama apie idėjos ateities viziją, pašnekovė norėtų, kad viskas labirinte būtų modernizuota, veiktų daugiau technologijų. O tam nebeužteks vien statybininkų, kurie tik pjautų, kaltų, teks į pagalbą kviestis ir inžinierius. Pasak jos, toks projektas kainavo nemažai investicijų, o jam patobulinti reikėtų gauti papildomų lėšų. Nors tikslios sumos, kiek reikėjo išleisti labirintui įrengti, ji neatskleidė, tačiau tikisi, kad projektas atsipirks per 2–2,5 metų.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.