...

Verslo idėja – skatinti žmones eiti į pasimatymus

Verslas

2015.09.16

Autorius: Veronika Bielinytė

Temos: , .

Verslo idėja – skatinti žmones eiti į pasimatymus

Idėjos „Go Date“ bendraautorės - Greta Misevičiūtė ir Jurgita Eismantaitė. Asmeninio archyvo nuotr.

Geriausios draugės uteniškės Greta Misevičiūtė (24) ir Jurgita Eismantaitė (24) dar studijuodamos Mykolo Romerio universitete sumanė idėją „Go Date“ ir po dvejų metų paieškų bei idėjos gryninimo šios vasaros pradžioje vilniečiams pasiūlė naują būdą susipažinti. Optimizmas, avantiūrizmas, paprastumas – šios komandos bendražygiai tiek laisvalaikiu, tiek įgyvendinant verslo idėją.

Viskas pasiekiama

„Jei galime dviračiu apvažiuoti Lietuvą, autostopu nuvykti iki Romos ar vaidinti spektakliuose, tai galime savo idėją paversti pagrindine veikla. Svarbiausia sugalvoti, tikrai tikėti ir, žinoma, veikti“, – teigia G. Misevičiūtė bei J. Eismantaitė. Optimizmu „Go Date“ bendraautorės viena kitą įkvepia jau 17 metų, kai pirmos klasės suole tapo geriausiomis draugėmis. „Mes daugiau laiko esame praleidusios kartu nei atskirai, – juokiasi idėjos autorės. – Tad puikiai viena kitą pažįstame, o kilę nesutarimai visada išsprendžiami. Esame susiformavusios panašias vertybes, panašų požiūrį į gyvenimą – visa tai leidžia lengviau siekti bendrų tikslų.“

„Go Date“ esmė – žmonėms sukurti dar vieną konkrečią terpę susipažinti. Viena yra laukti, kol būsi pastebėtas, ar tikėtis tau likimo siųstojo, o kita – nustoti laukti ir tiesiog pabandyti, pabendraujant su tau parinktu konkrečiu žmogumi. Juk tam, kad laimėtum loterijoje, svarbu nusipirkti bilietą, tiesa?“

G. Misevičiūtė ir J. Eismantaitė

Po studijų – emigracija ir darbas pagal specialybę

Baigusios Mykolo Romerio universitetą, merginos nusprendė padirbėti Norvegijoje, kad užsitikrintų finansinį stabilumą savo verslo idėjai plėtoti. „Tris mėnesius trukę darbai gėlių šiltnamyje Norvegijoje leido sukaupti norėtą pradinį kapitalą verslo pradžiai, bet pinigai nesuteikė pasitikėjimo savimi“, – pasakoja uteniškės.

Grįžusios į Lietuvą, draugės kibo į darbus: J. Eismantaitė pusę metų dirbo su verslo plėtros projektais, o G. Misevičiūtė, trumpai išbandžiusi administratorės darbą, pasinėrė į savanorišką diktorės veiklą Lietuvos aklųjų bibliotekoje.

„Tiek samdomo darbo patirtis, tiek savanorystė galutinai leido suprasti, kad norisi sukurti kažką pačioms. Vėl susitelkėme į idėją „Go Date“, tik šįkart jau nepaleidome – ją išgryninome, ištobulinome anketą, pagal kurią sudarome poras, susikūrėme interneto puslapį, socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą ir netrukus sulaukėme pirmųjų dalyvių“, – atskleidžia idėjos bendraautorės.

Nereikia savęs keisti

Anot pašnekovių, „Go Date“ dalyviams tereikia užpildyti turiniu neperkrautą anketą, leidžiančią sudaryti tarpusavyje derančias poras. „Esame įsitikinusios, kad kiekvienas asmuo gali puoselėti puikius santykius. Tam nereikia savęs keisti, tereikia sutikti į save panašų žmogų“, – teigia G. Misevičiūtė ir J. Eismantaitė.

„Visi anksčiau ar vėliau nori sutikti savo žmogų – dairosi jo draugų susitikime, darbe, vakarėlyje ar sporto klube. Tai normalu ir būdinga žmonių prigimčiai, tačiau ne visada žmonės imasi iniciatyvos, dažnai laukia, kol bus pastebėti kitų. „Go Date“ esmė – žmonėms sukurti dar vieną konkrečią terpę susipažinti. Viena yra laukti, kol būsi pastebėtas, ar tikėtis tau likimo siųstojo, o kita – nustoti laukti ir tiesiog pabandyti, pabendraujant su tau parinktu konkrečiu žmogumi. Juk tam, kad laimėtum loterijoje, svarbu nusipirkti bilietą, tiesa?“ – samprotauja geriausios draugės.

Bendramintės susitikimų dalyvius derina pagal amžių, išvaizdą, veiklumą, požiūrio ir humoro jausmo panašumą. „Manome, kad bendrą užsiregistravusio dalyvio paveikslą susidaryti padeda įgyta patirtis bendraujant su daugybe skirtingų žmonių – jų sutikta studijuojant universitete, lankant folkloro ansamblį, dramos studiją, įvairius renginius nuo saviugdos ir verslumo paskaitų iki žygių. Ypač daug bendravimo patirties suteikė keliavimas autostopu Lietuvoje bei užsienyje – per šešerius metus sutikta įvairiausių pašnekovų: nuo universiteto dėstytojų, gydytojų, muzikos pramonės atstovų, milijonierių verslininkų iki hipių, kunigų, paprastų kaimo gyventojų, Seimo narių, policininkų ar net narkotikų prekeivių. Bendraujant nesunku suprasti, ar žmogus nuoširdus, susidarai vaizdą, kuo jis gyvena, kokie jo prioritetai ir vertybės. Į anketą sudėjome klausimus, kurie atspindi šiuos dalykus“, – įžvalgomis dalijasi idėjos kūrėjos.

Pasimatymų būna visokių

Pasiteiravus, kokio amžiaus žmonės dažniausiai pildo anketą, G. Misevičiūtė ir J. Eismantaitė sako, kad esamas srautas atitinka numatytą tikslinę rinką. „Šiuo metu dažniausiai registruojasi 23–35 m. žmonės. Šis susipažinimo būdas turi avantiūrizmo atspalvių, tad sulaukiame jaunesnio amžiaus žmonių, kuriems artimos nuotykių, jaunatviškumo, naujumo patirtys. Tikslinę rinką pasirinkome artimesnę savo amžiui, nes šios kartos žmonių vertybes, interesus ir mąstymą suprantame labiau“,– pasakoja pašnekovės.

Prisiminusios pirmąjį organizuotą pasimatymą, merginos šypsosi: „Jis nebuvo sėkmingas, nes dalyviai nekrito vienas kitam į akį, tačiau vaikinas panoro nueiti į dar vieną pasimatymą ir vėliau jau džiaugėsi sutikęs bendramintę, su kuria apsikeitė kontaktais. Pasitaikė ir toks atvejis, kai vienas iš dalyvių nepasirodė, nes paprasčiausiai pasimatymą pamiršo, tačiau, nepaisydami nesklandumo ir vedami smalsumo, jie vis tiek nutarė susipažinti ir liko patenkinti“, – geromis dalyvių emocijomis džiaugiasi merginos.

Vieni suranda bendramintį, kiti sakosi išėję iš komforto zonos, treti tiesiog gerai praleidžia laiką. „Kai žmonės parašo, kad pasimatyme sekėsi labai gerai, jaučiamės pasiekusios savo tikslą“, – optimistiškai kalba idėjos „Go Date“ bendraautorės.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.