...

Startuolis „Welltrado“ – naujovė investicijų pasaulyje

Verslas

2015.09.23

Autorius: BZN start

Temos: .

Startuolis „Welltrado“ – naujovė investicijų pasaulyje

Alternatyvių investicijų startuolio „Welltrado“ įkūrėjas - Tomas Medeckis. Asmeninio albumo nuotr.

Kaunietis Tomas Medeckis (26) prieš porą mėnesių įkūrė alternatyvių investicijų startuolį „Welltrado“. Mokslus Lietuvoje ir Danijoje baigęs pašnekovas kurį laiką dirbo investicijų bendrovėje, tad šis žingsnis jam nebuvo naujiena. „Visuomet norėjau save realizuoti finansų srityje“, – atskleidžia T. Medeckis.

Startuolio įkūrėjas bakalauro studijas baigė ISM universitete ir įgijo verslo vadybos ir administravimo bakalaurą, vėliau mokytis išvyko į Daniją, kurioje gavo finansų magistro laipsnį. Nors pašnekovui tik 26-eri, jis jau spėjo įgyti darbo patirties rimtoje investicijų bendrovėje, kurioje dirbo valdomų sąskaitų prižiūrėtoju. „Turėjau praktikos investicijų srityje, dirbau įmonėje, kuri užsiėmė investavimu valiutų rinkoje „Forex“, todėl žinau, kaip veikia finansų rinkos, ir pats visada jomis domėjausi“, – pasakoja jis. Teisingai pasirinktos studijos ir kryptingas karjeros kelias paskatino jį įkurti savo startuolį.

„Sugalvojau, kad reikėtų ieškoti investicijų bendrovių, kurios orientuojasi ne į tradicinius finansinius produktus (bankiniai indėliai, vertybiniai popieriai, akcijos), o į kitokio tipo investicijas“

T. Medeckis

Alternatyvių investicijų patarėjas

Finansų rinkoje žinoma, kad beveik 90 proc. naujų investuotojų netenka savo investicijų per pirmąjį pusmetį, tad pašnekovui natūraliai kilo klausimas, kaip tai pakeisti. „Dažnai investuotojai neturi finansinio išsilavinimo, ekonominio ir matematinio modulio išmanymo, taip pat ypač svarbus akcentas – psichologija. Žmonės, kurie pradeda investuoti, dažnai remiasi sėkmės istorijomis, kaip kiti lengvai ir greitai uždirbo daug pinigų. Tai klaidingas mąstymas, todėl didieji rinkos dalyviai – bankai, tarpininkų bendrovės – pasinaudoja tokiu neišmanymu ir nauji vartotojai praranda pinigus“, – aiškina startuolio įkūrėjas.

Startuolio „Welltrado“ mintis kilo nuo idėjos patarti investuoti. „Sugalvojau, kad reikėtų ieškoti investicijų bendrovių, kurios orientuojasi ne į tradicinius finansinius produktus (bankiniai indėliai, vertybiniai popieriai, akcijos), o į kitokio tipo investicijas, – atskleidžia pašnekovas ir toliau pasakoja: – Šiuo metu auga vidutines pajamas gaunančių žmonių skaičius rinkoje, todėl atsirado nemažai kapitalo valdymo įmonių, leidžiančių su gana nedidele pinigų suma ateiti į rinką ir padėti paprastam žmogui, neturinčiam didelių pajamų, investuoti.“

Sėkmingą pradžią lėmė patirtis finansų srityje

Startuolis yra įsikūręs Vilniuje, tačiau, pasak pašnekovo, „Welltrado“ nėra priklausomas nuo vietos. „Daugiau orientuojamės į anglakalbę rinką: JAV, Didžiąją Britaniją ir Australiją, taip pat rasti visą informaciją apie investicijas ir investuoti galima mūsų interneto puslapyje“, – teigia įkūrėjas. Šiuo metu startuolis bendradarbiauja su trimis kapitalo įmonėmis, turinčiomis septynias skirtingas investavimo strategijas. „Kadangi turėjau patirties valiutų rinkose, gerai žinojau kelias įmones, investuojančias kapitalo valdymo rinkose ir demonstruojančias gerus rezultatus: daugiau negu 90 proc. investicijų buvo pelningos, jos naudojo nedidelius prekybinius svertus, nerizikavo didelėmis sumomis ir nereikalavo didelio kapitalo“, – dalijasi T. Medeckis.

„Mūsų klientų sąskaitos nėra priklausomos nuo kapitalo valdymo įmonės (jei įmonė bankrutuotų, sąskaitos liktų apsaugotos), tokiu atveju klientui nepadaroma žalos“, – tvirtina įkūrėjas. Pagrindiniai startuolio klientai – privatūs asmenys, gaunantys vidutines ar šiek tiek didesnes pajamas. Anksčiau, norint investuoti, reikėdavo turėti gana didelę pinigų sumą – 100 tūkst. eurų, o šiuo metu bendrovės siūlo prisijungti į rinką nuo 2–5 tūkst. JAV dolerių. „Tai tiesiog dar viena neišnaudota niša, – neabejoja verslininkas ir priduria: – „Welltrado“ nerekomenduoja įmonių, kuriose patys nesame investavę. Investuoti galima ir mėnesiui ar dviem – termino nėra. Kai tau prireikia pinigų, bet kuriuo metu gali juos išsiimti, todėl tai palanku klientui.“

Ateities vizija

Pašnekovas teigia, kad pradinės investicijos į startuolį nebuvo didelės, tačiau išlaidų vis tiek prireikė, o ateityje tikimasi, kad jos bus gerokai didesnės. „Planuojame pritraukti daugiau kapitalo valdymo įmonių, taip pat ieškoti alternatyvių investicijų ir jas įtraukti į savo puslapį“, – atskleidžia T. Medeckis. Paklaustas apie klientus, jis šypteli: „Pirmieji klientai leidžia tikėti, kad einu teisingu keliu.“ Startuolis „Welltrado“ orientuojasi ne tik į patariamąją funkciją investicijų srityje, bet, kaip atskleidžia jo įkūrėjas, norėtų, kad ateityje jis apžvelgtų rinkos naujienas, pateiktų įžvalgų ir iš esmės rinktų informaciją investicijų tematika. „Jaunas verslas neturi bijoti rizikuoti ir kurti“, – įsitikinęs pašnekovas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.