...

„Kickstarter.com“ platformoje startuoja dar vienas lietuviškas projektas

Verslas

2016.02.19

Autorius: Veronika Bielinė

Temos: , .

„Kickstarter.com“ platformoje startuoja dar vienas lietuviškas projektas

„SitYEA“ direktorius ir bendraįkūrėjis - Tomas Martūnas. Asmeninio albumo nuotr.

Darboholikai biuruose ir nuo kompiuterių neatsitraukiantys žmonės galės užkirsti kelią būsimoms sveikatos problemoms su „SitYEA“ – pirmąja programėle, stebinčia ir koreguojančia ilgai prie kompiuterio sėdinčių darbuotojų laikyseną. Įgyvendinti tokią idėją ėmėsi keturi bendraįkūrėjai: vilniečiai Tomas Martūnas (37) ir Dominyka Čenkutė (21), uteniškis Tadas Jurelevičius (26) ir panevėžietis Mindaugas Balčiūnas (25).

Padės saugoti sveikatą

Produktą „SitYEA“ komanda pradėjo vystyti dar 2014 m., o laikui bėgant nusprendė, kad geriausia vieta pristatyti savo idėją potencialiems klientams yra “Kickstarter.com“ minios finansavimo platforma. Bendraįkūrėjai neslepia ambicijų pritraukti 34,7 tūkst. svarų sterlingų!

Programėlė „SitYEA“, susieta su prietaisu „Kinect“, informuoja vartotojus apie nesveikus laikysenos įpročius dirbant kompiuteriu, pavyzdžiui, kai jų laikysena dirbant yra netaisyklinga ar kai jie per ilgą laika žiūri į vieną tašką kompiuteryje.

 

„Dirbdami kompiuteriu dažnai prarandame laiko nuovoką ir pamirštame apie save. Todėl mes sukūrėme virtualų draugą „SitYEA“, kuris padės išvengti blogos laikysenos sėdint ar nenutrūkstamai sėdint prie kompiuterio be pertraukėlių“

T. Martūnas

 

Nuolatinis sėdėjimas yra modernių laikų epidemija, sukelianti rimtų sveikatos sutrikimų. 70 proc. biuruose dirbančių žmonių vidutiniškai po penkias valandas praleidžia sėdėdami prie savo kompiuterių. Nieko keista, kad 66 proc. jų per praėjusius šešis mėnesius patyrė kokį nors fizinį skausmą. Įvairūs tyrimai rodo, kad nugaros skausmas paveiks 80 proc. pasaulio populiacijos (5,8 mlrd. žmonių) kuriuo nors metu jų gyvenime.

„Dirbdami kompiuteriu dažnai prarandame laiko nuovoką ir pamirštame apie save. Todėl mes sukūrėme virtualų draugą „SitYEA“, kuris padės išvengti blogos laikysenos sėdint ar nenutrūkstamai sėdint prie kompiuterio be pertraukėlių“, – sako „SitYEA“ direktorius ir bendraįkūrėjis T. Martūnas.

Prietaisas analizuoja laikyseną realiuoju laiku

Kad naujas išradimas veiktų, prie kompiuterio prijungiamas prietaisas „Kinect“, sąveikaujantis su programėle „SitYEA“. Netolimoje ateityje ši programinė įranga bus susieta su kameromis „Intel RealSense“, įmontuotomis į asmeninius kompiuterius.

„SitYEA“, kaip jokia kita laikyseną stebinti technologija, yra bekontaktė, tad vartotojui nereikia jokių pastangų kasdien ją įjungiant ar užsidedant. Programinė įranga pradeda veikti automatiškai, kai kompiuteris įjungiamas. Vadovaujamasi principu „įdiek ir pamiršk“. „SitYEA“ atpažįsta ir analizuoja rankas, galvą pečius bei juosmens padėtį ir praneša vartotojui, kada reikia pataisyti laikyseną. Visa tai vyksta realiuoju laiku. Paprastumas ir sąsaja su naudojama operacine sistema yra didelis „SitYEA“ pranašumas, nes tai užtikrina, kad žmonės nepamirš įsijungti programėlės.

„SitYEA“ turi raminantį balsą ir draugišką toną – jokių erzinančių ar liepiamų komandų, tik mandagūs pasiūlymai, pavyzdžiui: „Ar galėtumėte žvilgtelėti pro langą?“

„SitYEA“ pristato savo projektą minios finansavimo platformoje „Kickstarter.com“ iki šių metų kovo 18 dienos.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.