...

Batutų centro idėją pakurstė sulieknėjusi bičiulė

Verslas

2016.02.23

Autorius: Loreta Lileikienė

Temos: .

Batutų centro idėją pakurstė sulieknėjusi bičiulė

Batutų centro „Šoklynė“ įkūrėja - Lina Luneckienė. Vyginto Skaraičio nuotr.

Vilnietė Lina Luneckienė (39) batutus vertina ne tik kaip smagią pramogą. Prieš metus sostinės Savanorių prospekte atidariusi batutų centrą „Šoklynė“, moteris siekia pakeisti dar prieš kelerius metus vyravusią nuostatą, kad batutai skirti tik vaikų pramogoms sode ar paplūdimyje. Pasidomėjusi verslo įkūrėja sužinojo, kad laikas, praleistas šokinėjant ant batutų, yra ir naudingas sportas. Ir tai ne iš piršto laužta! Batutų nauda sveikatai įrodyta moksliniais tyrimais. Šis faktas verslininke tapusiai moteriai padėjo įveikti visas baimes bei abejones ir paskatino ryžtis tam, ką sumaniusi.

Titaniškas kelias

Verslą pradėjusi moteris sako, kad įgyvendindama projektą įveikė kelią, kuriam reikėjo titaniškų pastangų. Suprasdama, kad ryžtasi nemenkam iššūkiui, pirmiausia ieškojo partnerio. „Štai čia ir pasiteisino posakis: „Kas ieško, tas randa.“ Taigi su partneriu žengėme projekto įgyvendinimo link. Didžiausias iššūkis buvo rasti tinkamas patalpas, bet ir tai pavyko. Batuto dizaino derinimas, patalpų įrengimas ir kiti techniniai niuansai užtruko mažiau nei metus. Praėjusių metų kovo 6 d. batutų centras „Šoklynė“ atvėrė duris ir žingsnelis po žingsnelio sėkmingai didina savo klientų skaičių“, – pasakoja L. Luneckienė.

 

„Jei nori, kad tavo paslauga žmogus pasinaudotų antrą kartą, privalai juo nuoširdžiai domėtis ir pajusti jo poreikių nuotaikas. Turi paliesti jo vidų ir jam nusišypsoti. Tada sulauksi taip trokštamos grąžos.“

L. Luneckienė

 

Humanitarei patiko lygtys

Pašnekovė, baigusi sostinės 34-ąją (dabar Sausio 13-osios) vidurinę mokyklą, save prisimena kaip darbščią ir gana motyvuotą mokinę – tėvai mokytis nevertė ir už nugaros nestovėjo. Nors buvo linkusi į humanitarinę sritį, bet, kaip pati sako, dievino spręsti ir matematines lygtis. Tikriausiai abu šie dalykai puikiai dera versle. Vilniaus pedagoginiame universitete (dabar Lietuvos edukologijos universitetas) studijavo anglų kalbą, tačiau po pusantrų metų nusprendė, kad tai ne jos kelias. Pasiėmusi akademines atostogas, ji pradėjo ieškoti savo pašaukimo. Šiek tiek pasiblaškiusi, įstojo į Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos institutą. Tai ir tapo jos alma mater.

Išbandė darbą ir kolūkio laukuose, ir mokslo įstaigoje

L. Luneckienė atvirauja, kad pirmuosius pinigus užsidirbo dar kolūkyje, vasarodama pas močiutę kaime: „Atsimenu tada uždirbusi šešis rublius.“ Rimtesnis darbas buvo Vilniaus pedagoginiame universitete Anglų filologijos katedros laborante.

Savo verslo idėjos pašnekovė nuosekliai nepuoselėjo, kol viena pažįstama pametėjo gerą idėją. „Sykį susitikusi vieną bičiulę negalėjau atsistebėti jos figūros pokyčiais. Kilo natūralus moteriškas klausimas: kaip tau tai pavyko? Draugės atsakymas nustebino, kad tai ne kokia nors stebuklinga dieta – ji treniravosi ant batuto“, – prisimena moteris. Ši istorija ilgai nepaliko jos ramybėje.

Svarbus sprendimas

Nors atkalbinėtojų dėl kilusio noro kurti savo verslą ir įsteigti batutų centrą netrūko, pašnekovei pritariančiųjų taip pat užteko, tad, susikūrusi palankią psichologinę pusiausvyrą, moteris ryžosi priimti šį svarbų sprendimą. Labiausiai įsiminė ją prajuokinusi reakcija: „Tu ir batutai? Na, tau visai netinka! Juk tu PR (viešųjų ryšių) žmogus.“ Vertingiausio palaikymo ji sulaukė iš pačių artimiausių žmonių: vaikų, tėvų, geriausių draugų. „Esu dėkinga jiems už tai“, – sako L. Luneckienė.

Projektui įgyvendinti prireikė apie 145 tūkst. eurų investicijų. Verslininkė planuoja, kad tikėtinas atsiperkamumo laikotarpis – septyneri metai.

Pavadinimas šoktelėjo pats

„Pavadinimas „Šoklynė“ yra visiškai mano autorinis naujadaras, kuris tiesiog šoktelėjo man į galvą. Esu žodžių žmogus, gerbiu ir vertinu mūsų nuostabią, išskirtinę lietuvių kalbą. Tai buvo pagrindinis motyvas sukurti lietuvišką pavadinimą, todėl visas svetimybes atmečiau“, – apie batutų centro lietuviško pavadinimo kilmę pasakoja įkūrėja.

Nuoširdumas atsiperka

Pasakodama apie savo verslą, L. Luneckienė pabrėžia, kad didžiausias iššūkis jai buvo įveikti savo baimes ir nustumti į šalį abejones. „Žinote, koks sunkiausias sportinis pratimas? Ogi suimti save į rankas! Bet privalai ugdyti valią ir tikėjimą, kad būtum pakankamai stiprus ir įveiktum savo vidinius prieštaravimus bei tas nelemtas baimes“, – sako verslo savininkė. Jos nuomone, paslaugų verslas yra labai dinamiškas, jam reikia ne tik puikaus finansinio išprusimo, bet ir gerai išplėtotų socialinių, visuomeninių įgūdžių, nuoširdžios reakcijos į savo klientus. „Jei nori, kad tavo paslauga žmogus pasinaudotų antrą kartą, privalai juo nuoširdžiai domėtis ir pajusti jo poreikių nuotaikas. Turi paliesti jo vidų ir jam nusišypsoti. Tada sulauksi taip trokštamos grąžos.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.