...

Subrendo ugdyti herojus

Verslas

2016.03.31

Autorius: Loreta Lileikienė

Temos: .

Subrendo ugdyti herojus

Ūgdymo įstaigos “Herojus” įkūrėjai Dovilė ir Andrius Pelegrimai Asmeninio archyvo nuotr.

Prieš du mėnesius Dovilė ir Andrius Pelegrimai Kaune pradėjo šeimos verslą – atidarė savo svajonių neformaliojo ugdymo įstaigą „Herojus“, kurios misija, jos įkūrėjų kauniečių teigimu, – ugdyti herojų principus vaikams ir jų tėvams. „Norime, kad žmonės būtų pozityvūs, nebijotų prisiimti iššūkių, o svarbiausia – tikėtų, kad gali juos įveikti. Šie principai turi būti ugdomi nuo vaikystės. Pavadinimas ir kilo ieškant žodžio, kuris apimtų visas šias idėjas: pasitikėjimą savimi, iššūkius, pozityvų nusiteikimą, norą mokytis ir augti“, – savo siekius aiškina pašnekovė.

Po penkerių metų darbo korepetitore

Kaunietė D. Pelegrimė (31) po mokslų Kauno Juozo Grušo mokykloje, kurioje buvo sustiprinta dailės ir menų pakraipa (dab. Juozo Grušo meno gimnazija), bei lietuvių filologijos bakalauro ir literatūros bei spaudos magistro studijų Vytauto Didžiojo universitete jau turėjo šiokios tokios patirties ugdymo srityje – per studijas dalyvavo vasaros darbo programoje JAV. „Buvau atrinkta, apmokyta pardavinėti mokomąsias priemones, skirtas amerikiečių vaikams. Vasarą dirbau su kita studentų grupe, kurioje buvo ir mano vyras, šioje įmonėje dirbantis jau vienuolika metų“, – pasakoja moteris.

 

Tikime, kad verslas turi kurti produktą, paslaugą, kuri padėtų mūsų visuomenei augti.

D. ir A. Pelegrimai

 

Vėliau jai jau Lietuvoje teko daugiau nei penkerius metus dirbti korepetitore, individualiai bendrauti su skirtingais vaikais ir jų tėvais. Sukaupusi daug patirties, D. Pelegrimė kartu su vyru, vienuolika metų dirbusiu toje pačioje srityje, kurioje išsilavinimas ir asmenybės ugdymas buvo pagrindiniai dalykai, nutarė įgyvendinti savo ugdymo idėją, kuri anaiptol nebuvo spontaniška, o brandinta ne vienus metus.

Visapusiškoms asmenybėms

„Su vyru Andriumi jau ne pirmus metus galvojome atidaryti mokyklą, kurioje vaikai galėtų gauti gerą, prasmingą, tvirtą išsilavinimą ne tik kaip asmenybės, bet ir mokslo srityje. Atėjo laikas dalytis savo patirtimi ir žiniomis. Tai yra šeimos verslas. Juolab kad net augindami savo vaikus idėjų semiamės iš jų ugdymo proceso, – pasakoja idėjos autorė. – Tiesiog pribrendo laikas imtis veiksmų, nes neišpildytos idėjos tiesiog nebetilpo galvoje. O pradėjome nuo pradžių: apsibrėžėme filosofiją, paslaugos apibendrinimą, įkūrėme įmonę, sukūrėme interneto puslapį, suradome patalpas, įsirengėme, pasiskelbėme, kad jau atsidarome, o dabar darbuojamės. Mokykla dirba jau du mėnesius.“

Bendrauja su pozityviais žmonėmis

D. ir A. Pelegrimai sako gyvenantys tokioje aplinkoje, kurioje jiems tenka bendrauti su pozityviais, naujas iniciatyvas palaikančiais ir teigiamai jas vertinančiais žmonėmis. „Sulaukiame daug sveikinimų. Juk kuriame gerą, reikiamą, vertingą paslaugą, todėl neigiamų emocijų savo aplinkoje nepajutome. O sunkiausia, – pasak mokyklos steigėjos, – ko gero, buvo tiesiog pakeisti laiko planavimą, suderinti šeimos, vaikų užimtumo, vyro darbo grafikus.“ Tačiau, pasak jos, tai truko labai trumpai. „Dirbame visi išvien ir visiems labai patinka“, – apie norą judėti pirmyn kalba pašnekovė.

Įdomu, nes darbas kūrybingas

D. Pelegrimė apie savo veiklą sako, kad tai įdomus, nes kūrybingas darbas. „Mūsų misija – ugdyti herojų principus vaikams ir jų tėvams. Kiekvienas yra herojus, tačiau reikia sukurti aplinkybes tokiam charakteriui atsiskleisti. O kartu ir iššūkis, – pripažįsta pašnekovė. – Mūsų paslaugos skirtos vaikams lavinti. Kiekvieno jų charakteris yra skirtingas, taip pat ir poreikiai, tėvų norai. Labai daug laiko ir pastangų įdedame bandydami sukurti planą kiekvienam vaikui. Kalbant apie konkurenciją, mūsų uždavinys – sukurti tokią paslaugą, kuri būtų kuo prieinamesnė daugeliui šeimų. Naudotis privačių mokyklų paslaugomis ne visi tėvai sau gali leisti. Tad mūsų siūlomas variantas lyg tarpinis variantas, kai pradinukai gali ateiti po pamokų ir turiningai praleisti laiką.“

Mokosi kasdien

Herojaus“ įkūrėjai tvirtina, kad kol kas patys mokosi kasdien ir tiki, kad taip bus visą laiką. „Manau, kad einame tinkama linkme, tik reikia tobulėti, nesustoti vietoje, – sako D. Pelegrimė. – Mūsų tikslas – sukurti labai gerai paslaugą, tad tiksliai suskaičiuoti investicijų atsipirkimą nėra lengva. Investicijų reikia kasdien, kilus naujai idėjai, bandome ją įgyvendinti ir vėl naujos investicijos. Kai esi orientuotas į paslaugos kokybę, pinigai lieka antrame plane. Tikime, kad verslas turi kurti produktą, paslaugą, kuri padėtų mūsų visuomenei augti. Mintys apie pelną turi sekti tik po misijos. Geras uždarbis ateis su laiku, sukūrus labai gerą paslaugą, kuri būtų prieinama daugeliui“, – apie ateities vizijas sako D. ir A. Pelegrimai. Ir su kitais jie norėtų pasidalyti nuomone, kad pradedant ką nors kurti, reikėtų pagalvoti ne apie tai, kokią naudą tai duos tau, o apie tai, kuo ta veikla bus naudinga kitiems – visuomenei. Tokiu atveju siūloma prekė bus kur kas geresnės kokybės. Taip pat palinkėtų kūrybiškumo, pasitikėjimo savimi, o pradėjus kurti nenustoti augti.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.