...

Startuolių kalvė pildosi originaliomis verslo idėjomis!

Verslas

2015.04.29

Autorius: BZN start

Temos: .

Startuolių kalvė pildosi originaliomis verslo idėjomis!

Startuolių kalvė pildosi originaliomis verslo idėjomis! Flickr.com nuotr.

„Western Union Foundation Lithuania“ ir VšĮ „Saulėtekio slėnis“ įkurtame studentų verslumo centre „WU Startup Space“ buriasi vis daugiau startuolių. Prieš 4 mėnesius duris atvėrusioje bendradarbystės erdvėje, studentų komandos jau įgyvendina pirmuosius inžinerinius, technologinius ir socialinius projektus.

Vienas iš sėkmingų naujųjų verslų „WU Startup Space“ – projektas Perso.lt – virtualus suasmenintų dovanų prekybos centras. Idėjos autorius Mindaugas Garalis sako, kad dabartinis projektas išsivystė po ilgų ieškojimų, galvojimų ir bandymų. „Po eilinės nesėkmės nutariau pamėginti dar kartą. Kurį laiką ieškojau savęs, mėginau suprasti, kokį verslą noriu kurti. Apie porą mėnesių intensyviai ieškojau verslo idėjos, peržiūrėjau tūkstančius sėkmingų, naujų, inovatyvių verslų, kuriamų visame pasaulyje. Supratau, kad noriu kurti marketplace, kuriame kaip privalumą galėčiau pasiūlyti dviejų pusių – vartotojo ir paslaugų teikėjo – sujungimą“. Taip gimė pagrindinė Perso idėja, kurią pusę metų Mindaugas plėtojo savo jėgomis: sukūrė pirminį prototipą, surado paslaugų teikėjų savo sistemai, netgi įvykdė kelis pardavimus. Po pastarosios patirties vaikinas suprato, kad produktą reikia vystyti toliau, tačiau tam reikalinga pažangesnė sistema, o dar svarbiau – darbšti, protinga, motyvuota komanda bei darbo vieta, kurioje būtų galima ne tik dirbti, bet ir dalytis idėjomis.

Čia taip pat sulaukiame daug dėmesio ir pagalbos, įdėjų ir palaikymo, o taip pat, kas mums ir buvo svarbiausia – galimybę leisti laiką „WU Startup Space“, kuris iš tiesų yra ideali vieta susitikti komandoms ir bandyti pakeisti pasaulį.

Darbstuoliai.lt komanda

Tuo metu veiklą pradėjęs „WU Startup Space“ tapo puikia darbo vieta Mindaugui ir jo komandai. Šiuo metu vaikinas džiaugiasi ne tik pasinaudota galimybe, bet ir pasiekimais: „Jei atvirai, tai mūsų komanda tikrai labai džiaugiasi nemokama galimybe dirbti „WU Startup Space“. Manome, kad tai gera iniciatyva, labai naudinga studentams, norintiems sukurti verslą ar išbandyti savo idėją. Taip pat džiaugiamės ir galimybe pasikonsultuoti su įvairiais specialistais, jei tik prireikia kokios pagalbos. Čia dirba daug kitų malonių žmonių, norinčių padėti ir patarti. Šiuo metu kuo toliau, tuo labiau „įsivažiuojame“, įgauname vis didesnį pagreitį: užmezgame ryšius su Lietuvos gamintojais, baigiame kurti jų parduotuvėles PERSO sistemoje. Gegužės mėnesį jau planuojame startuoti viešai ir aktyviai reklamuoti savo paslaugas bei toliau plėsti prekių tiekėjų ratą, įtraukiant ir užsienio dovanų gamintojus. Tikime tuo ką darome, tikime, kad viskas mūsų rankose!“

Kita komanda – Darbstuoliai.lt – gimė susidūrus su kasdiene problema – sunkumais ieškant meistro buities/remonto darbų atlikimui. Idėjos bendramintis Kęstutis sako, kad paskata imtis projekto buvo infomacijos ir kokybiškų paslaugų pasiūlos stoka. „Norėjosi sukurti paprastą, lengvai suprantamą portalą kievienam, kurio pagalba mūsų smulkieji amatininkai (dažytojai, elektrikai, santechnikai ir t.t.) galėtų tiesiogiai ir efektyviai pasiūlyti savo paslaugas žmonėms, kuriems to reikia, čia ir dabar. Taip pat žmonės, kuriems reikia bet kokių buitinių paslaugų, kelių mygtukų paspaudimu, paprastai ir greitai galėtų apie tai pranešti Darbštuoliai.lt bendruomenei“.

Komanda jau metus laiko dirba su idėjos įgyvendinimu, pagrindinis tikslas šiuo metu – išleisti pradinę testinę versiją. Ateityje Darbstuoliai.lt turi viziją tapti “Go-To” portalu Lietuvos rinkoje. „Žmonėms, kuriems reikia pagalbos, mes suteiksime paprastumą ir operatyvumą, ieškant kokybiškų paslaugų, o žmonėms, kurie moka vieną ar kitą amatą, – galimybę visapusiškai realizuoti savo potencialą darbo rinkoje“. Komandos artimos ateities planuose – Airijos ir Australijos rinkų analizė ir testavimas, mobilių aplikacijų sukūrimas. Kęstutis pripažįsta, kad prieš atrandant „WU Startup Space“ idėjos įgyvendinimui dažnai pritrūkdavo laiko ir tinkamos aplinkos, tačiau galimybė susitikti ir dirbti būtent tam pritaikytoje erdvėje paspartino idėjos įgyvendinimą. „Galime drąsiai teigti, kad per pastarąsias savaites „WU Startup Space“ mums pavyko tikrai pasistūmėti į priekį ir jau gegužės pradžioje planuojame su sistema Darbstuoliai.lt supažindinti vartotojus. Čia taip pat sulaukiame daug dėmesio ir pagalbos, įdėjų ir palaikymo, o taip pat, kas mums ir buvo svarbiausia – galimybę leisti laiką „WU Startup Space“, kuris iš tiesų yra ideali vieta susitikti komandoms ir bandyti pakeisti pasaulį.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.