...

Net 250 tūkst. eurų investicijų startuoliui „Web Robots“

Verslas

2015.09.18

Autorius: BZN start

Temos: .

Net 250 tūkst. eurų investicijų startuoliui „Web Robots“

„Web Robots“ įkūrėjai. BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Practica Capital“ investavo 250 tūkst. eurų į internetinių duomenų surinkimo ir apdorojimo platformą „Web Robots“ (webrobots.io). Web Robots kuria unikalią sistemą, kuri leidžia agreguoti interneto duomenis daug greičiau, nei buvo įmanoma iki šiol.

Kompaniją įkūrė lietuviai Paulius Jonaitis ir Tomas Vitulskis, kurie baigė universitetus JAV ir daugiau nei dešimtį metų kaupė patirtį tokiose tarptautinėse kompanijose kaip Dow Jones, Euromoney, Reuters, West, CSC ir kt. Darbas šiose kompanijose leido iš vidaus susipažinti kaip duomenys versle sukuria didžiulę pridėtinę vertę, kaip jie yra renkami, apdorojami ir produktizuojami. Grįžę į Lietuvą įkūrėjai nutarė šią patirtį pritaikyti kuriant savo IT kompaniją didžiųjų duomenų srityje.

“Efektyvus duomenų tvarkymas ir apdorojimas tampa labai svarbus bet kokiai šiuolaikinei įmonei, todėl manome, jog Web Robots turi didelį potencialą užsienio rinkose”

D. Keras

Per pirmus gyvavimo metus Web Robots išplėtė nuolatinių verslo klientų ratą beveik visuose kontinentuose – jų paslaugomis naudojasi kompanijos iš JAV, Europos Sąjungos, Norvegijojos, Australijos. Web Robots surinkti duomenys padeda klientams daryti verslo sprendimus ir kurti didelės pridėtinės vertės produktus (pvz., stebėti savo ir konkurentų kainas, rengti NT ir finansų rinkų apžvalgas, prognozuoti kompanijų veiklos rezultatus).

“Efektyvus duomenų tvarkymas ir apdorojimas tampa labai svarbus bet kokiai šiuolaikinei įmonei, todėl manome, jog Web Robots turi didelį potencialą užsienio rinkose.” – teigia Donatas Keras, Practica Capital partneris.

Web Robots taip pat intensyviai bendradarbiauja su duomenų žurnalistais atvirų duomenų srityje. Didėjant atvirų duomenų kiekiui, daugėja ir su jais susijusių iššūkių. Pavyzdžiui, dažnai duomenys pateikiami internetiniuose puslapiuose dalimis, nepatogiu formatu ir pan. Čia puikiai pasitarnauja Web Robots platforma, kuri gali apjungti, transformuoti ir išvalyti duomenis.

Platformos nemokama versija yra prieinama visiems norintiems ją išbandyti Chrome naršyklės įskiepo ir duomenų portalo pavidalu.

Su „Practica Capital“ investicija “Web Robots” tikisi įeiti į prekybos duomenimis rinkas (data marketplaces), kurti naujus duomenimis paremtus produktus, tobulinti platformą pagal klientų poreikius, investuoti į komandos plėtrą, kad galėtų greičiau pasiekti užsibrėžtus tikslus.

Apie “Web Robots”:

“Web Robots” (Webrobots UAB) web duomenų agregavimo ir apdorojimo platforma, leidžianti sistemizuoti duomenis iš pačių moderniausių web šaltinių. Su šia platforma Web Robots sėkmingai vykdo duomenų rinkimo, standartizavimo ir analizavimo projektus finansų, nekilnojamo turto, e-komercijos, žmogiškųjų resursų technologijų srityse.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.