...

Naujas susitarimas atvers Lietuvos startuoliams naujus kelius į Izraelį

Verslas

2016.07.03

Autorius: BZN start

Temos: , .

Naujas susitarimas atvers Lietuvos startuoliams naujus kelius į Izraelį

Naujos galimybės greitai atsivers Lietuvos ir Izraelio startuoliams. pexels.com nuotr.

Naujos galimybės greitai atsivers Lietuvos ir Izraelio startuoliams – „Vilniaus Tech Park“ kartu su Izraelio Rananos miesto „Hubanana“ technologijų centru pasirašė susitarimą, leisiantį pradėti startuolių mainų programą tarp Lietuvos ir Izraelio. Partnerystė, pasirašyta „June Tech 2016“ konferencijoje Rananoje, žada ir daugiau priemonių abiejų šalių startuolių ekosistemoms sujungti.

Atvers naujus kelius

Šis susitarimas netolimoje ateityje suteiks naujų galimybių abiejų šalių startuoliams. Planuojama, kad mainų programa, kuriai pagrindus padėjo Rananoje pasirašytas susitarimas, leis apie plėtrą į Europą svarstančioms Izraelio kompanijoms dvi savaites nemokamai dirbti „Vilnius Tech Park“ patalpose ir naudotis visa parko verslo plėtrai skirta infrastruktūra.

Vilnius Tech Park“ bendruomenės narių, ieškančių verslo galimybių vienoje stipriausių ir labiausiai išsivysčiųsių startuolių ekosistemų pasaulyje, analogiškos galimybės ir paslaugos lauks „Hubanana“ centre Rananoje. Vos 15 kilometrų nuo sostinės Tel Avivo įsikūręs Rananos miestas išsiskiria technologijoms skirtų renginių gausa ir aktyvia inovatyvių kompanijų ekosistema.

Auga susidomėjimas Lietuva

Pasak šią partnerystę inicijavusio Izraelio-Lietuvos technologijų centro (angl. The Israel Lithuania Technology Hub) vadovo Leno Judes, šis susitarimas inovatyvioms Izraelio kompanijoms suteiks daugiau galimybių pamatyti ir įvertinti Lietuvos verslo aplinką: „Lietuva neseniai pasiekė 13-ą vietą Ekonominės laisvės indekse, tapdama viena palankiausių vietų pasaulyje vystyti verslą. Taip pat yra viena iš tarptautinių interneto greičio lyderių ir turi Europoje labiausiai IT srityje išsivysčiusią visuomenę. Nieko stebėtino, kad apie plėtrą į ES galvojančios kompanijos vis įdėmiau žvelgia į Lietuvą!“.

Lenas Judes teigia, kad pirmoji Lietuvos potencialą pastebėjusi Izraelio įmonė buvo padalinį Vilniuje prieš keletą metų atidariusi „WIX“, tačiau dabar vis daugiau Izraelio technologijų įmonių ieško galimybių Vilniuje. Tikėtina, kad rudenį priėmus startuolių vizas, skirtas mažoms inovatyvioms kompanijoms iš trečiųjų šalių lengvesniam įsikūrimui Lietuvoje, susidomėjimas dar labiau augs.

Plačios verslo galimybės

 

„Šis žingsnis mažoms kompanijoms gali tapti iššūkiu, bet esu įsitikinęs, kad mūsų partnerystė palengvins šį procesą.“

I. Meiras.

 

Hubanana“ vadovas Idanas Meiras įvardija konkrečius partnerystės privalumus. „Daugelis mūsų narių ieško naujų plėtros galimybių ES rinkoje. Šis žingsnis mažoms kompanijoms gali tapti iššūkiu, bet esu įsitikinęs, kad mūsų partnerystė palengvins šį procesą.“

Darius Žakaitis „Vilnius Tech Park“ įkūrėjas, šį sutarimą vertina kaip natūralų žingsnį besivystančiuose Izraelio ir Lietuvos santykiuose. „Vilnius Tech Park“ tikslas – ne tik padėti vietos startuoliams augti, bet ir tapti atspirties tašku inovatyvioms užsienio kompanijoms, kurios ieško kelių į Europos Sąjungą. „Vilnius Tech Park“ bendruomenės nariams ši partnerystė suteiks daug naujų galimybių mokytis iš pažangiausios startuolių ekosistemos pasaulyje ir ieškoti naujų verslo ryšių.”

Startuolių mainai nėra vienintelis naujo susitarimo rezultatas – planuojami ir bendri kasmetiniai renginiai, kitos veiklos, padėsiančios didinti Lietuvos žinomumą tarp Izraelio technologijų kompanijų ir dalintis žiniomis. Artimiausiu metu abi pusės nustatys tikslius kriterijus startuoliams, norintiems dalyvauti mainų programoje.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.