...

Startuoja didžiausi Lietuvos interneto apdovanojimai

Verslas

2015.02.19

Autorius: BZN start

Temos: , .

Startuoja didžiausi Lietuvos interneto apdovanojimai

LOGIN 2015 vadovė - Ieva Dirvonskaitė. BFL/Andrius Ufartas

Lietuviškaisiais Oskarais vadinami „Lietuvos interneto apdovanojimai“, tituluosiantys didžiausią Baltijos šalyse progreso konferenciją LOGIN, pradeda trijų mėnesių rinkimų maratoną. Nominuoti ir viešai balsuoti už nusipelniusius asmenis, įmones ar šalies interneto kultūros raidą labiausiai paveikusius projektus bei judėjimus galima iki balandžio 24 d., o geriausieji bus pagerbti LOGIN 2015 baigiamajame renginyje gegužės 8 d.

„Per septynerius metus „Lietuvos interneto apdovanojimai“ tapo didžiausiu pačios bendruomenės kuriamu projektu. Apdovanojimai, kurių laimėjimais džiaugiamasi ištisus metus, yra paskata kurti bei būti įvertintam, – sako LOGIN 2015 vadovė Ieva Dirvonskaitė. – Kaip ir LOGIN kasmet vis kito, taip ir interneto apdovanojimų renginys šiemet šiek tiek keičiasi. Siekdami užtikrinti nominuojamų darbų ir pačių apdovanojimų kokybę, sumažinome pagrindinių kategorijų skaičių – tikime, kad tai sukurs didesnę pridėtinę vertę ne tik varžytis geriausiems tarp geriausių, bet ir džiaugtis svaresniu laimėjimu“.

 

Be abejonės, tikiu, kad ir kam atitektų garbė tapti 2015-ųjų metų interneto žmogumi, jis tikrai to bus nusipelnęs.

A. Čekuolis

 

Šiais metais „Lietuvos interneto apdovanojimų“ nominacijų sąraše – 9 pagrindinės kategorijos ir 23 subkategorijos. Bene daugiausiai diskusijų, dėmesio ir aršios kovos sulaukia kova dėl „Metų žmogus internete“ titulo. Praėjusiais metais juo tapęs vyriausias laidų vedėjas pasaulyje Algimantas Čekuolis, šiais metais pats vertins ir rinks geriausius.

„Esu nutolęs nuo masinių dalykų, gyvenu gan uždarai – dirbu namuose arba studijoje, ypač vertinu privatumą, tad tikrai nesitikėjau ir labai nustebau gavęs šį apdovanojimą. Būti įvertintam tokiu pat šiuolaikišku apdovanojimu, kaip ir gerbiama Ingrida Šimonytė – didelė garbė man, – teigia „LRT“ laidų vedėjas ir rašytojas Algimantas Čekuolis juokaudamas, kad su I. Šimonyte jie atrodo puiki pora. – Be abejonės, tikiu, kad ir kam atitektų garbė tapti 2015-ųjų metų interneto žmogumi, jis tikrai to bus nusipelnęs“.

Kaip ir kasmet, „Lietuvos interneto apdovanojimai 2015“ vyks dviem etapais: iki balandžio 24 d. 24 val. login.lt interneto svetainėje internautai turi galimybę ne tik atskiromis kategorijomis nominuoti savo favoritus – įmones, projektus, žmones ar judėjimus, bet ir balsuoti už jau esamus nominantus. Pirmajame balsavimo ture nominantai yra reitinguojami pagal balsų skaičių. Antrajame ture pretendentus vertins 49 narių speciali komisija, sudaryta iš praėjusių metų apdovanojimų laimėtojų. Komisija balsuos anonimiškai ir nešališkai, t. y., komisijos nariams nebus leidžiama balsuoti už pačių nominuotus darbus.

Idėjos naujumas, netikėtumas, originalumas; progreso skatinimas; efektyvus pritaikymas ir funkcionalumas; pasiekti tikslai bei rezultatai ir vizualinis pateikimas – tai pagrindiniai rodikliai, lemsiantys pretendentus į apdovanojimus. Skirtingose kategorijose ir subkategorijose nominuoti projektai bei asmenys, sulaukę didžiausio internautų ir komisijos pripažinimo bei įvertinimo, bus paskelbti baigiamojo LOGIN renginio „Lietuvos interneto apdovanojimai“ metu, gegužės 8 d. menų fabrike „Loftas“.

Daugiau apie LOGIN 2015 interneto apdovanojimus galite rasti čia.

Didžiausia Baltijos šalyse progreso ir technologijų konferencija LOGIN vyks gegužės 7-8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.