...

Lietuvių startuolis siekia pagrindinio prizo – 50 000 eurų

Verslas

2019.04.28

Autorius: BZN Start

Temos: , .

Lietuvių startuolis siekia pagrindinio prizo – 50 000 eurų

Ignas Survila Asmeninio albumo nuotr.

Didžiausias Centrinės ir Rytų Europos tvariosios energetikos konkurso „PowerUp!“ Lietuvos finalas jau įvyko. Komisijos nariai, matydami didžiausią potencialią augti ir tapti sėkmingu verslu, pirmąją vietą skyrė startuoliui „Unicorn Scooters“. Šis Lietuvos startuolis kausis dėl pagrindinio 50 tūkst. eurų prizo didžiajame finale Krokuvoje, kuriame iš viso dalyvaus 14 startuolių. Finalinis renginys vyks gegužės 21 dieną Krokuvoje vyksiančioje ekonomikos konferencijoje „Impact’19“.

„Unicorn Scooters“ – tai startuolis, gaminantis elektrinius paspirtukus, išskirtinai sukurtus tam, kad jais būtų galima dalintis. Jie gali būti naudojami dalinimuisi miestuose arba verslo poreikiams, pavyzdžiui, judėjimui fabrikuose, oro uostuose. Vienu metu paspirtuku gali važiuoti du žmonės. Šie elektriniai paspirtukai – tvirti, patvarūs ir tvarūs, turi pakeičiamą bateriją, jais paprasta ir patogu naudotis.

„Tiesiog negalėjome atsispirti tokiai puikiai galimybei sudalyvauti konkurse, kurio metu galėjome susipažinti su daugeliu skirtingų sričių specialistų ir gauti tiesioginės patirties iš žmonių ar įmonių, kurios savo srityse yra lyderiaujančios bei inovatyvios. Tai, kad Lietuvos finale laimėjome pirmąją vietą mums iš ties reiškia labai daug ir yra didžiulė motyvacija judėti į priekį dar didesniais ir ambicingesniais žingsniais. Nuo pat pradžių su „Unicorn Scooters“ komanda siekiame tapti globaliu mikromobilumo žaidėju pasaulinėje rinkoje, tad patekimas į finalą yra puiki galimybė mums pasirodyti didesnėje žaidimų aikštelėje. Stengsimės padaryti viską, kad Lietuvos vardas nuskambėtų per visą pasaulį, o Lietuviškais „vienaragiais” žmonės važinėtųsi ne tik Lietuvoje, bet ir kituose miestuose ar kontinentuose“, – sako Ignas Survila, startuolio „Unicorn Scooters“ bendraįkūrėjas.

24 šalyse per penkerius metus – per 900 konkurso dalyvių

„PowerUp! by InnoEnergy“ – tai didžiausias Centrinės ir Rytų Europos tvariosios energetikos konkursas, kurį organizuoja „InnoEnergy“, remiama Europos inovacijų ir technologijų instituto (EIT). Šiais metais jau penktą kartą vykstančiame konkurse dalyvavo per 300 startuolių, kurių jauni verslai susiję su energetika, judumu, šildymu, švariosiomis ir išmaniosiomis technologijomis bei švariu oru.

„PowerUp! by InnoEnergy“ finalo Vilniuje metu 15 Lietuvos startuolių pristatė savo produktus ir sprendimus sudarytai komisijai ir renginyje dalyvavusiems šios industrijos ekspertams.

Sėkmės receptas: verslo suvokimas ir rinkos potencialas

„Pagrindinis komisijos vertinimo kriterijus buvo startuolių idėjų potencialas tapti sėkmingais verslais pasauliniu mastu bei galimybė kurti ilgalaikius ir perspektyvius produktus bei paslaugas. Startuoliai, dalyvavę Lietuvos šalies finale pristatė ne vieną puikų produktą ir sprendimą, tačiau didžiausią potencialas buvo pamatytas startuolyje „Unicorn Scooters“. Dabar šio jauno verslo kūrėjai ruošiasi didžiajam finalui, kur jie atstovaus Lietuvą“, – sako Dr. Kęstutis Morkūnas, „InnoEnergy“ atstovybės Lietuvoje vadovas.

Michał‘as Maćkowiak‘as, „Rafako S. A.“ inovacijų vadovas – „PowerUp! by InnoEnergy“ svarbus partneris priduria:

„Šiais metais tvariosios energetikos konkursas „PowerUp!“ pasiekė naują kokybės lygį. Renginį remiame jau trejus metus – stebėjome, kaip šis konkursas keitėsi ir matėme, kaip išaugo renginio organizavimo ir pačių dalyvių kartelė. Priimant sprendimą dėl geriausių startuolių rėmėmės šiais pagrindiniais trimis kriterijais: pirmiausia – tai, kad startuolių siūlomi sprendimai yra tokios inovacijos, kurių siekia „Rafako S. A.“. Antra – projektų vertė rinkoje ir jų plėtros galimybės. Trečia – tai, kaip startuoliai prisistatė ir pateikė šalie finalo metu. Šių metų Lietuvos nugalėtoją vertinau remdamasis šiais kriterijais ir man labai įdomu, kaip šis jaunas verslas vystysis ateityje.“

Šiais metais konkurso partneriu taip pat tapo Ukrainos energetikos bendrovė „DTEK“. Pagrindinis bendrovės tikslas – atrasti inovatyvių naujų produktų ir paslaugų.

„Ieškome dujų, anglies ir šilumos gamybos, atsinaujinančios energijos, elektros perdavimo tinklų, e-judumo, energijos naudojimo efektyvumo ir klientų aptarnavimo sprendimų“, – sako Emanuele Volpe, „DTEK“ vyriausioji inovacijų direktorė.

Didžiajame finale – 14 stratuolių

Lietuvos nugalėtojas „Unicorn Scooters“ kartu su dar 13 startuolių varžysis dėl pagrindinio 50 tūkst. eurų prizo ir galimybės prisijungti prie prestižinės „InnoEnergy“ verslo akceleravimo programos „Highway® by InnoEnergy“, suteikiančios progą gauti savo startuoliui investicijų iki 150 tūkst. eurų. Penktą kartą organizuojamo „PowerUp! by InnoEnergy“ konkurso nugalėtojas bus išrinktas gegužės 21 d. Krokuvoje per vieną svarbiausių ekonomikos konferencijų Centrinėje ir Rytų Europoje „Impact’19“.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.