...

Tyrimas: dauguma lietuvių miega su telefonu

Verslas

2014.12.10

Autorius: BZN start

Temos: .

Tyrimas: dauguma lietuvių miega su telefonu

Telefonas tampa neatskiriama mūsų gyvenimo dalimi flickr.com nuotr.

Du trečdaliai lietuvių naktį telefoną laiko lovoje arba šalia jos, rodo lietuviško išmaniųjų įrenginių prekės ženklo „eSTAR“ užsakymu atlikta lietuvių įpročių apklausa. Daugelyje Europos šalių rinkų įsitvirtinusio „eSTAR“ atstovų teigimu, panašias tendencijas galima pastebėti ir kitose žemyno šalyse.

„Miegame su telefonais ir tai nestebina – vakarais dažnai naršome internete, o rytais telefonas reikalingas kaip žadintuvas, dėl to stengiamės laikyti jį kuo arčiau. Tiesą sakant, dirbdami kitose Europos rinkose pastebime labai panašias išmaniųjų įrenginių naudojimo tendencijas. Pavyzdžiui graikų, portugalų ar airių įpročiai beveik nesiskiria nuo mūsų“, – pasakoja „eSTAR“ produktų grupės vadovas Artūras Byčius.

„eSTAR“ atstovo teigimu, vienas ryškesnių pastebimų skirtumų yra tas, jog lietuviai turi mažiau reikalavimų išmaniojo įrenginio baterijos dydžiui. „Didesnė baterijos talpa itin aktuali milijoninio miesto gyventojui, kasdien ilgiau užtrunkančiam kelyje ir turinčiam mažiau galimybių įkrauti įrenginį. Šią tendenciją ypatingai pastebime Graikijos rinkoje“, – teigia A. Byčius.

Telefonams – mažesnės sumos

Tyrimas taip pat atskleidė, kad lietuviai išmaniesiems įrenginiams ryžtasi skirti mažesnes pinigų sumas. Atliktos apklausos metu paaiškėjo, kad 60 proc. respondentų telefonui išleistų iki 600 litų ir tik ketvirtadalis ryžtųsi mokėti dvigubai didesnę sumą ar dar daugiau. A. Byčiaus teigimu, tai atskleidžia lietuvių racionalumą: „Žmonės vis dažniau mato kainų skirtumą, bet nemato skirtumo įrenginių techninėse savybėse. Taigi vietoje to, kad mokėtų dideles sumas vien tik už žinomą vardą, jie renkasi racionalesnį ir pigesnį variantą.“

Vis dėlto, nors lietuviai yra racionalūs ir neretai renkasi pigesnį produktą, dažnas jų naudoja kelis išmaniuosius įrenginius. Tyrimas atskleidė, kad kas trečias lietuvis yra naudojęs planšetinį kompiuterį, o tai, anot A. Byčiaus, patvirtina, jog esame technologiškai pažangūs. „Tai ypač būdinga jaunajai kartai, kuri geriau už suaugusiuosius išnaudoja technologines išmaniųjų įrenginių savybes ir technikos laimėjimais nori naudotis kasdien.“

Planšetinius kompiuterius dažniausiai naudoja laisvalaikio užsiėmimams

Kaip ir kitur Europoje, lietuviai planšetinius kompiuterius dažniausiai naudoja laisvalaikio užsiėmimams – 75 proc. respondentų naršo internete, skaito el. knygas, žiūri filmus ir vaizdo įrašus, žaidžia žaidimus. Tik penktadalis respondentų nurodė planšetes naudojantys darbo reikalais.

Internetinė Lietuvos gyventojų apklausa „eSTAR“ užsakymu buvo atliekama apklausų bendrovės „Norstat Lt“. Ji buvo vykdoma spalio mėn., iš viso apklausta 500 žmonių.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.