...

Autorinė sutartis, kurioje vietoje tikslios sumos įrašyta dalis gautų pajamų iš projekto.

Žinių bazė

2014.10.15

Sveiki, norėčiau pasiterauti, ar egzistuoja tokia sutarties forma, kurioje nebūtų įrašyta tiksli pinigų suma, o būtų nurodyta dalis pinigų, uždirbtų nuo projekto, prie kurio buvo dirbta. Įmonė, kurioje buvau darbuotojas, nori kurti projektą kartu su manimi ir siūlo dalį uždirbtų pinigų nuo šio bendro projekto. Tačiau kyla klausimas kaip tai teisiškai patvirtinti. Po atlikto projekto nenoriu pasilikti dirbti įmonėje.

Ačiū už atsakymą.

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Eglė Paulauskytė

Advokatė / Advokatės Dianos Višinskienės kontora

Publikavimo data: 2014-10-15 20:28

Jei teisingai suprantame, tarp Jūsų ir įmonės nebus sudaryta darbo sutartis. Tokiu atveju, Jus ir įmonę, su kuria kartu vykdysite...

Publikavimo data: 2014-10-15 20:28

Jei teisingai suprantame, tarp Jūsų ir įmonės nebus sudaryta darbo sutartis. Tokiu atveju, Jus ir įmonę, su kuria kartu vykdysite projektą, sies civiliniai teisiniai santykiai, kuriuose galioja bendra taisyklė, kad yra leidžiama viskas, kas nėra uždrausta. Todėl sutartyje (autorinėje, paslaugų teikimo ar kitoje), Jūs galite numatyti nuostatą, kad Jums mokamas tam tikromis sąlygomis, o ne konkrečia suma, apibrėžtas atlyginimas. Patartina visas sąlygas, nuo kurių priklausys atlyginimo dydis, labai aiškiai apibrėžti, siekiant ateityje išvengti ginčų. 

Ekspertai

Eglė Paulauskytė

Eglė Paulauskytė

Advokatė / Advokatės Dianos Višinskienės kontora

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.