...

Asmens iš trečiosios šalies įdarbinimas vykdant individualią veiklą.

Žinių bazė

2016.01.02

Sveiki, norėjau pasiteirauti apie galimybę įdarbinti asmenį iš trečiosios šalies (Indijos). Vykdau individualią veiklą, ar galiu įdarbinti asmenį?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Eglė Paulauskytė

Advokatė / Advokatės Dianos Višinskienės kontora

Publikavimo data: 2016-01-02 13:13

Individualia veikla užsiimantys asmenys gali turėti darbuotojų. Kaip ir juridiniai, visi fiziniai asmenys gali įdarbinti kitus asmenis. Šiuo atveju planuojate...

Publikavimo data: 2016-01-02 13:13

Individualia veikla užsiimantys asmenys gali turėti darbuotojų. Kaip ir juridiniai, visi fiziniai asmenys gali įdarbinti kitus asmenis. Šiuo atveju planuojate įdarbinti trečiosios šalies (Indijos) pilietį, todėl tokiam darbuotojui yra taikomas rinkos uždarumo principas (pirmenybė dirbti taikoma LR ir ES piliečiams). Todėl darbdavys, norintis įdarbinti užsienietį, turi kreiptis į teritorinę darbo biržą (pagal įmonės registracijos buveinę ar faktinę darbo vietą) ir užregistruoti laisvą darbo vietą prieš nustatytą terminą iki prašymo pateikimo dienos. Indijos, kaip trečiosios šalies piliečiui, reikia gauti ne tik leidimą dirbti Lietuvoje, bet ir nacionalinę D vizą arba leidimą laikinai gyventi. Dėl leidimo dirbti išdavimo turite kreiptis į teritorinę darbo biržą, dėl nacionalinės D vizos išdavimo užsienietis kreipiasi į ambasadą arba Migracijos valdybą Lietuvoje. Dėl išsamesnės informacijos, susijusios su leidimais dirbti, siūlome konsultuotis su Lietuvos darbo biržos specialistais, dėl vizos D arba leidimo laikinai gyventi – su Migracijos departamento specialistais.

Ekspertai

Eglė Paulauskytė

Eglė Paulauskytė

Advokatė / Advokatės Dianos Višinskienės kontora

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.