...

Ne PVM Mokėtojas. Tarpininkavimo klausimas?

Žinių bazė

2014.01.03

Sveiki,
Esu NE PVM mokėtojas, dirbu pagal individualią veiklą.
Užsiimu tarpininkavimo paslaugomis: randu klientą Lietuvoje/Baltarusijoje, perparduodu prekę Vilniuje arba ta prekė būna siunčiama klientui tiesiogiai, o aš tik gaunu komisinius iš savo tiekėjo pagal mano išrašytą sąskaitą.

Tiekėjas yra PVM mokėtojas, dažniausiai Anglijoje, Latvijoje ir Belgijoje (ES šalys).
Išrašydamas sąskaitą neišskiriu jokio PVM ir pateikiu ją užsienio įmonei, kuri turėtų pervest man pinigus į asmeninę sąskaita. Tačiau dauguma tiekejų vengia, nenori ta daryti, nes nėra PVM mokėtojo kodo ir išskirto PVM.

Klausimas būtų toks: ar jiems metų pabaigoje reikia mokėti mokesčius nuo mano išrašytų paslaugų sąskaitų ar jie tiesiog šiuos tarpininkavimo komisinius mokesčius gali nurašyti į kaštus/sąnaudas be jokių mokesčių? Jeigu taip, tai kaip?
Ačiū!

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2014-01-03 17:42

Atsakant į paklausimą dėl Tiekėjo mokesčių, pirmiausia reiktų atsižvelgti į Tiekėjo šalyje galiojančius įstatymus bei į sandorių aplinkybes. Greičiausiai Tiekėjai...

Publikavimo data: 2014-01-03 17:42

Atsakant į paklausimą dėl Tiekėjo mokesčių, pirmiausia reiktų atsižvelgti į Tiekėjo šalyje galiojančius įstatymus bei į sandorių aplinkybes. Greičiausiai Tiekėjai komisinius gali nurašyti į kaštus/sąnaudas. Jeigu tai tiekimas ES šalyse, tai Tiekėjas turi priskaityti ir atskaityti PVM, nepaisant to ar esate PVM mokėtojas ar ne. Tačiau realioms jo išlaidoms tai neturi įtakos.
Sunku pasakyti dėl ko tiekėjai vengia mokėti pinigus už atliktą paslaugą. Neretai susiduriama su užsienio tiekėjų nuostata, jog ne PVM mokėtojas laikomas nepatikimu ir su ne PVM mokėtojomis net sutartys nėra sudaromos. Jeigu toks Tiekėjų požiūris dažnas Jūsų versle, siūlyčiau apsvarstyti apie galimybę įsiregistruoti PVM mokėtoju ir, galbūt, kartu įsteigiant juridinį asmenį.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.