...

Ar galiu parduoti savo vaiko per mažus nenešiojamus rūbus turguje be verslo liudijimo?

Žinių bazė

2014.05.06

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2014-05-06 17:48

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 2 str. 7 dalies nuostatomis, individuali veikla – tai savarankiška veikla, kuria versdamasis...

Publikavimo data: 2014-05-06 17:48

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 2 str. 7 dalies nuostatomis, individuali veikla – tai savarankiška veikla, kuria versdamasis gyventojas siekia gauti pajamų ar kitokios ekonominės naudos per tęstinį laikotarpį, ir šią veiklą gali vykdyti įsigijęs verslo liudijimą arba įregistravęs individualią veiklą pagal pažymą.

Asmeninių, nereikalingų daiktų (pvz., asmeninių drabužių, avalynės, namų apyvokos daiktų ir pan.) pardavimas nepriskiriamas individualiai veiklai, todėl savo vaiko naudotus rūbus gyventojas galėtų parduoti turguje, neįsigijęs prekybos verslo liudijimo, laikantis turgavietės administracijos nustatytų taisyklių. Bet, jeigu gyventojas prekiautų ne tik savo asmeniniais naudotais daiktais, bet ir užsiimtų prekybos veikla, t. y. pirktų – parduotų prekes, tokiu atveju turėtų įsigyti prekybos verslo liudijimą arba įregistruoti individualią veiklą pagal pažymą.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.