...

Kokius mokesčius ir kiek turėsiu mokėti, jei išsiimsiu individualios veiklos pažymą nekilnojamo turto pirkimui ir pardavimui?

Žinių bazė

2014.06.16

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2014-06-16 11:44

Pagal Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo (toliau – GPMĮ) 2 str. 7 dalies ir 10 straipsnio nuostatas, nuo 2010...

Publikavimo data: 2014-06-16 11:44

Pagal Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo (toliau – GPMĮ) 2 str. 7 dalies ir 10 straipsnio nuostatas, nuo 2010 m. sausio 1 d. nekilnojamojo turto pardavimo veikla nelaikoma individualia veikla, todėl gyventojai įregistruoti nekilnojamojo turto pirkimo ir pardavimo veiklos pagal pažymą negali.

Pajamoms, gautoms iš nekilnojamojo turto pardavimo veiklos, taikomos ne individualios veiklos turto pardavimo pajamų apmokestinimo nuostatos. GPMĮ 6 str. 1 dalyje nustatyta, kad ne individualios veiklos turto pardavimo pajamos, jei jos pagal GPMĮ 17 str. 1 d. 28, 53 ir 54 punktų nuostatas nepriskiriamos neapmokestinamosioms pajamoms, apmokestinamos taikant 15 proc. pajamų mokesčio tarifą. Apskaičiuojant apmokestinamąsias turto pardavimo pajamas, iš gautų turto pardavimo pajamų GPMĮ 19 straipsnyje nustatyta tvarka gali būti atimta turto įsigijimo kaina bei su šio turto pardavimu arba kitokiu perleidimu nuosavybėn susiję teisės aktuose nustatyti privalomi mokėjimai, pagrįsti juridinę galią turinčiais dokumentais.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.