...

Individuali veikla: sąskaitos faktūros ir išlaidų nurašymas

Žinių bazė

2014.08.11

1. Dėl išlaidų nurašymo. Situacija: aš vykdau individualią veiklą naudotais daiktais nuomojamame pastate. Saugoti šį pastatą yra pasamdyta apsauga. Sutartis su apsaugos firma pasirašyta ne mano vardu, tačiau aš kiekvieną mėnesį moku už paslaugą. Ar aš galiu į savo individualios veiklos išlaidas nusirašyti mokestį už apsaugą?
Jeigu galima tai klausiu toliau. Taip pat apsaugos firmos atsiunčiamose sąskaitose yra 2 objektai: vienas mano, o vienas to žmogaus su kuriuo sudaryta sutartis. Ar galima tiesiog parašyti į išlaidas tik tą mokesčio sumą, kuri priklauso už apsaugą mano pastatui (nors ant sąskaitos gaunasi ta suma didesnė, nes yra du pastatai ir aš ją sumoku visą)?
2. Jeigu veiklą vykdantis asmuo pasamdo darbuotoją (pagal darbo sutartį), tai ar darbuotojas gali pasirašyti sąskaitas faktūras pardavęs prekę? Ir kokius duomenis jis privalo parašyti ant sąskaitos faktūros? Ar užtenka tiesiog jo pareigų, vardo, pavardės ir parašo? Ar jis turi nurodyti ir mano, kaip individualią veiklą vykdančio asmens, vardą, pavardę, ind. veiklos numerį?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2014-08-11 10:05

Nors VMI išaiškinimuose apsaugos sąnaudos neminimos, tačiau įprastai jei patirtos sąnaudos susijusios su pajamų uždirbimu, jos gali būti priskirtos leidžiamiems...

Publikavimo data: 2014-08-11 10:05

Nors VMI išaiškinimuose apsaugos sąnaudos neminimos, tačiau įprastai jei patirtos sąnaudos susijusios su pajamų uždirbimu, jos gali būti priskirtos leidžiamiems atskaitymams t.y galima pripažinti sąnaudomis. Sąnaudomis galėtumėte pripažinti tik už tą pastato dalį, kurią nuomojate.
Taip pat atkreiptinas dėmesys, jog jei norite patalpų nuomos ir komunalines išlaidas pripažinti leidžiamais atskaitymais, patalpas turite deklaruoti VMI, pateikdami formą FR0457.
Dėl samdomo darbuotojo: pasamdytas darbuotojas sąskaitą turėtų pildyti Idv veiklos turėtojo vardu (Vardas, pavardė, Idv. veiklos numeris, adresas ir t.t.), o pasirašyti savo vardu (nurodydamas pareigas, vardą, pavardę).

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.