...

Savo drabužių pardavimas.

Žinių bazė

2014.09.15

Laba diena, norėčiau pasiteirauti, ar yra kažkur apibrėžiama ir gali būti apmokestinta, jei aš įprastuose jaunimui internetiniuose puslapiuose parduodu savo panešiotus arba nebetinkančius darbužius? Esu dirbanti ir kažkaip neskaitau to pajamomis, kadangi pati tą rubelį kažkada pirkau, padėvėjau ir toliau parduodu ar mainausi su panelėmis. Gaunu pavedimą už dėvėtą savo drabužėli į sąskaita, ar tai yra reglamentuota ir galiu sulaukt nemalonumu iš mokesčių inspekcijos? Negi savo darbužėliui parduoti reikalinga individuali veikla?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2014-09-15 14:44

Nuosavų daiktų pardavimas nėra laikomas ekonomine veikla.  Tokiai veiklai nereikia registruoti IDV veiklos. Jei parduodama savo daiktus per metus gaunate...

Publikavimo data: 2014-09-15 14:44

Nuosavų daiktų pardavimas nėra laikomas ekonomine veikla.  Tokiai veiklai nereikia registruoti IDV veiklos. Jei parduodama savo daiktus per metus gaunate mažiau nei 2500 eur, tuomet mokesčių mokėti nereikia. 2500 eur viršijanti suma apmokestinama 15 proc. GPM tarifu.

Atkreiptinas dėmesys, jog skaičiuojant 2500 eur neapmokestinamą sumą iš gautų pajamų galite atimti parduoto daikto išlaidas, jei turite jo įsigijimo dokumentus (kasos čekį ar sąskaitą). Jei įsigijimo dokumentų neturite išlaidų atimti negalite. 

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.