...

Nuo kurios pajamų sumos reikia mokėti mokesčius prekiaujant ebay.com?

Žinių bazė

2014.09.20

Noriu prekiauti ebay.com. Pajamas gautas paypal, persivesti į savo banko sąskaitą. Prekes pirkčiau iš ES šalių ir pardavinėčiau ebay rinkai.
1. Nuo kurios pajamų ar pelno sumos per metus turėčiau atsidaryti individualią veiklą ir mokėti valstybei mokesčius?
2. Išsiėmus individualią veiklą, kokius ir kiek mokesčių turėčiau mokėti valstybei?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2014-09-20 13:05

Nėra apibrėžta nuo kokios gautos pajamų sumos reiktų registruoti IDV veiklą. VMI požiūriu, jei veikla turi tęstinumo ir savarankiškumo požymius...

Publikavimo data: 2014-09-20 13:05

Nėra apibrėžta nuo kokios gautos pajamų sumos reiktų registruoti IDV veiklą. VMI požiūriu, jei veikla turi tęstinumo ir savarankiškumo požymius – tai IDV veikla. Tai reiškia, jog tarkim Jūsų atveju – nesvarbu kokio dydžio pajamas gaunate, o kokiu periodiškumu. Mano nuomone, jei pardavėt vieną daiktą ir ketinate jų parduoti daugiau – registruokite IDV veiklą.  Registruoti veiklą nėra sudėtinga, tą galite padaryti prisijungę prie “Mano VMI” sistemos. Gautas pajamas ir patirtas išlaidas pildote pajamų – išlaidų apskaitos žurnale (Jūsų atveju pajamos – pinigai gauti į paypal sąskaitą). Kitų metų pradžioje deklaruojate savo pajamas ir išlaidas ir nuo gauto skirtumo (pelno) mokate mokesčius (5 proc. GPM ir SODRAI: nuo pusės uždarbio 28,5 proc VSD bei 9 proc. PSD įmokas). Yra galimybė pasirinkti neskaičiuoti savo išlaidų, o tik deklaruoti pajamas. Tokiu atveju iš pajamų leidžiama atimti 30 proc. ir nuo likusios sumos mokėti mokesčius. Atkreiptinas dėmesys, jog PSD įmokas privaloma mokėti kiekvieną mėnesį ne mažiau nei 29 eur, jei neesate draustas PSD draudimu (pvz.: kitur nedirbate pagal darbo sutartį, neesate dieninių studijų studentas).

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.