...

Kokių dokumentų reikia norint pagamintas prekes parduoti į Norvegiją.

Žinių bazė

2015.04.14

Noriu pradėti megztų rūbų gamybos veiklą,o prekes parduoti norvegų įmonei. Kokia veiklos forma registruoti veiklą? Jei veikla vykdoma pagal pažymą, ar galima išrašyti sąskaitas?
Kokie mokesčiai yra privalomi tokiai veiklai (GPM, PSD, pan.)?
Ar reikės mokėti muitus? Jei taip, koks jų dydis?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2015-04-14 16:32

Mezgimui ar siuvimui galėtumėte registruoti tiek IDV pagal verslo liudijimą tiek pagal pažymą. Tačiau IDV pagal verslo liudijimą atveju negalėtumėte...

Publikavimo data: 2015-04-14 16:32

Mezgimui ar siuvimui galėtumėte registruoti tiek IDV pagal verslo liudijimą tiek pagal pažymą. Tačiau IDV pagal verslo liudijimą atveju negalėtumėte mezginių parduoti įmonei, kuri verčiasi tokia pačia  kaip ir Jūsų liudijime įrašyta veikla (mezgimu ar siuvimu), negalėtumėte registruotis PVM mokėtoja bei samdyti darbuotojų. Kita vertus verslo liudijimo atveju paprastesnė apskaita bei pajamų deklaravimas metinėje pajamų deklaracijoje, o mokesčiai sumokami iš anksto.

Visgi, kurią veiklą pasirinkti daugiausia priklausytų nuo to, kiek pajamų bei pelno ketinate gauti iš veiklos. Jei pajamos ir pelnas nedidelis – geriau registruoti IDV veiklą pagal pažymą, nes deklaruojant pajamas galėsite atimti ir patirtas išlaidas. Sąskaitas išrašyti galite abiem (verslo liudijimo ir pažymos) atvejais. Muitų veikiausiai mokėti nereikės, tačiau galite pasitikslinti LR muitinės.

Mokesčiai:
IDV pagal verslo liudijimą: GPM geriausia pasiskaičiuoti čia, SODROS 
IDV pagal pažymą: 5 proc. GPM, 28,5 SODRA (nuo pusės pelno), 9 proc. PSD (nuo pusės pelno).

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.