...

Ar gali kelionių agentūra tuo pačiu vykdyti ir kelionių vadovo veiklą?

Žinių bazė

2015.05.05

Turiu savo įmonę – MB, Kelionių agentūrą. Ar galiu pati, kaip sąvininkė, vykdyti dar ir kelionių vadovo veiklą išvykstamajame turizme? Kaip turėčiau teisingai visa tai apiforminti mokesčių inspekcijoje? Pagal kokį veiklos rūšių klasifikatorių? Ar turėčiau dar papildomai registruoti kaip individualią veiklą, ar įmanoma šią veiklą prijungti prie įmonės veiklos ir jau įmonės veikla būtų tiek kelionių agentūra, tiek ir kelionių vadovas?
Ačiū

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2015-05-05 10:42

Mokesčius reglamentuojančiuose teisės aktuose nėra numatyta, kad MB Kelionių agentūra negali vykdyti kelionių vadovų veiklos. MB Kelionių agentūra gali vykdyti...

Publikavimo data: 2015-05-05 10:42

Mokesčius reglamentuojančiuose teisės aktuose nėra numatyta, kad MB Kelionių agentūra negali vykdyti kelionių vadovų veiklos. MB Kelionių agentūra gali vykdyti savo įstatuose numatytą veiklą, tačiau turėtų pati savarankiškai pasidomėti ir išsiaiškinti šią veiklą kuruojančiose institucijose apie reikalavimus jos norimai vykdyti veiklos rūšiai bei pasirūpinti visais veiklos vykdymui reikalingais leidimais ir licencijomis (jeigu jie privalomi).
MB Kelionių agentūra galėtų vykdyti kelionių organizatoriaus veiklą, jeigu turėtų šią veiklą patvirtinantį pažymėjimą (leidimą). Dėl pažymėjimo, patvirtinančio teisę nuolat teikti kelionių organizatoriaus paslaugas, reikėtų kreiptis į Valstybinį turizmo departamentą prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (Gedimino pr. 38, Vilnius, tel. 8 706 64976, el. p. vtd@tourismm.lt). Informaciją apie vykdomos veiklos priskyrimą tam tikros rūšies veiklai pagal EVRK, pagal kompetenciją teikia Lietuvos statistikos departamentas (tel. 8 5 236 4716; interneto svetainė www.stat.gov.lt).
Pagal GPMĮ 2 str.  7 dalies nuostatas, gyventojas, kaip fizinis asmuo (t.y. neįsteigęs juridinio asmens) gali užsiimti savarankiška komercine arba gamybine veikla, mokesčių administratoriaus nustatyta tvarka įregistravęs individualią veiklą pagal pažymą (nepriklausomai nuo to, jei tuo pačiu metu jis yra ir MB narys), jeigu Lietuvos Respublikos įstatymuose ar kituose teisės aktuose nenustatyta, kad verčiantis atitinkamos rūšies veikla būtina įsteigti juridinį asmenį (apie šiuos ir kitus ketinamai vykdyti veiklai keliamus reikalavimus, leidimus gyventojas turi išsiaiškinti pats, atitinkamą veiklą kuruojančiose institucijose). Individuali veikla įregistruojama, Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikiant užpildytą fizinio asmens prašymo įregistruoti į Mokesčių mokėtojų registrą REG812 formą. Prašyme gyventojas turi nurodyti vykdomos individualios veiklos rūšies kodą EVRK. Informaciją apie gyventojo vykdomos veiklos priskyrimą tam tikros rūšies veiklai pagal EVRK, pagal kompetenciją teikia Lietuvos statistikos departamentas.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.