...

Kam turėčiau mokėti PVM mokesčius, jei bendrovė įkurta Lietuvoje, bet veiklą vykdo Vokietijoje?

Žinių bazė

2016.01.13

Vykdome veiklą Vokietijoje – siuntų pervežimo srityje, dirbame su Vokietijos firma, kur turėtume mokėti pvm? Firma dirba metus laiko, kol kas mokesčius mokame Lietuvoje, bet neseniai sužinojau, kad mokesčius lyg reiktų mokėti Vokietijoje. Klausimas toks ar ir toliau turėčiau mokėti mokesčius Lietuvoje ar vis dėlto juos turėčiau mokėti Vokietijoje?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2016-01-13 11:41

Pagal PVM įstatymo 3 straipsnio nuostatas, paslaugos apmokestinamos PVM Lietuvoje, kai jos yra suteiktos Lietuvoje. Pagal PVM įstatymo 13 str....

Publikavimo data: 2016-01-13 11:41

Pagal PVM įstatymo 3 straipsnio nuostatas, paslaugos apmokestinamos PVM Lietuvoje, kai jos yra suteiktos Lietuvoje. Pagal PVM įstatymo 13 str. 2 d. 1 punkto nuostatas, prekių vežimo paslaugų, kai paslaugos teikiamos ekonominę veiklą vykdančiam asmeniui, suteikimo vieta nustatoma pagal pirkėjo įsikūrimo vietą. 

Vadinasi, kai teikiamų siuntų pervežimo paslaugų pirkėjas yra šalies teritorijoje neįsikūrusi Vokietijos įmonė, tai tokių paslaugų suteikimo vieta nelaikoma Lietuva ir skaičiuoti PVM Lietuvoje prievolės nėra. Ar vykdant tokią veiklą Vokietijoje, atsiranda ir  kokios mokestinės prievolės, turėtumėte kreiptis į tos šalies mokesčių administratorių.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.