...

Mokesčiai už vazonines gėles

Žinių bazė

2016.01.21

Kokius mokesčius turiu mokėti už savo namų valdoje šiltnamyje išaugintas vazonines gėles? Iš seniūnijos turiu pažymą, kad pats auginu geles.

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2016-01-21 16:34

Gyventojai, parduodantys tik savo asmeniniame sklype užaugintą produkciją (tarp jų ir vazonines gėles), prilyginami žemės ūkio veiklą vykdantiems gyventojams. Šie...

Publikavimo data: 2016-01-21 16:34

Gyventojai, parduodantys tik savo asmeniniame sklype užaugintą produkciją (tarp jų ir vazonines gėles), prilyginami žemės ūkio veiklą vykdantiems gyventojams. Šie gyventojai gali parduoti savo užaugintą produkciją ir neįregistravę individualios veiklos, t.y. neįsigiję verslo liudijimo ar neįregistravę individualios veiklos pagal pažymą.

Parduodamas asmeniniame sklype užaugintą produkciją, gyventojas turėtų turėti dokumentus, patvirtinančius žemės valdymą, ir asmens dokumentą.

Gyventojo pajamos, gautos pardavus nuosavame sklype užaugintą produkciją, priskiriamos pajamoms iš žemės ūkio veikos, kurios neapmokestinamos pajamų mokesčiu, jeigu šias pajamas gaunantis gyventojas mokestiniu laikotarpiu neprivalo registruotis ir nėra įregistruotas PVM mokėtoju.

Gyventojas, turi pateikti prašymą įregistruoti jį PVM mokėtoju, skaičiuoti ir mokėti PVM, jeigu viršija ribas, nurodytas PVM įstatymo 71 ir (arba) 711 straipsnyje: kai pajamos iš vykdomos ekonominės veiklos (pvz., prekybos gėlėmis) šalies teritorijoje per paskutinius 12 mėnesių viršija 45 000 eurų ribą; kai iš kitų valstybių narių per kalendorinius metus įsigyja prekių daugiau nei už 14 000 eurų.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.