...

Ar galima susigrąžinti PVM jei vykdau indvidualią veiklą ir perkes perku Lietuvoje, o parduodu užsienyje

Žinių bazė

2016.04.19

Planuoju pradėti vykdyti internetinę prekybą (pagal indidualios veiklos pažymą) prekes perkant Lietuvoje, o parduodant vien užsienyje per amazon ar kitus internetinės prekybos portalus.
Klausimai:
– juridiniai asmenys iš kurių įsigysiu prekes yra vien PVM mokėtojai, ar galėsiu Lietuvoje susigražinti PVM už įsigytas šias prekes tuo atveju jei tapsiu PVM mokėja ir prekes parduosiu vien užsienyje (ES šalyse)?
– ar mano atveju reikia registruotis PVM mokėtoju užsienio šalyse, nuo kokios sumos kiekvienoje ES šalyje atsiranda ši prievolė, gal yra koks bendras dokumentas apie visas šalis ir kada juose turi tapti PVM mokėtoju?
– kaip turi tokiu atveju parduoti prekes užsienyje su PVM ar be PVM. Parašykite abu atvejus, jei esi PVM mokėtojas Lietuvoje arba užsienyje ir jei nesi PVM mokėtojas Lietuvoje arba užsienyje?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2016-04-19 14:43

Taip, jei  susidarys daugiau gautino nei mokėtino PVM – grąžintis galėsite. Arba galėsite užskaityti kitus mokėtinus mokesčius (pavyzdžiui GPM, Pelno...

Publikavimo data: 2016-04-19 14:43

Taip, jei  susidarys daugiau gautino nei mokėtino PVM – grąžintis galėsite. Arba galėsite užskaityti kitus mokėtinus mokesčius (pavyzdžiui GPM, Pelno mokesčius). PVM mokėtoju registruotis kitoje šalyje neprivalote, jei ten nevykdote veiklos (neturite sandėlių, parduotuvių, neteikiate paslaugų). Jei prekes tik išsiunčiate kitos šalies pirkėjui, tai nelaikoma veikla kitoje šalyje.

Jei neesate PVM mokėtojas, tuomet prekes tiek Lietuvoje, tiek užsienyje parduodate be PVM. Jei esate PVM mokėtojas, parduodant prekes už ES ribų PVM skaičiuoti nereikia. Jei prekes parduodate ES fiziniams asmenims – ne PVM mokėtojams, tuomet turite sąskaitoje išskirti (skaičiuoti) PVM. Jei parduodate juridiniams asmenims – PVM mokėtojams, tuomet PVM išskirti nereikia (daugiau skaitykite http://www.bznstart.lt/klausimai/mokesciai/2644/PVM-vykdant-prekyba-per-Amazon)
Atkreiptinas dėmesys, jog jei esate PVM mokėtojai, vykdydami prekybą su ES, turėsite pildyti ir deklaraciją FR0564.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.