...

Ar privaloma tapti PVM mokėtoju dirbant užsienyje?

Žinių bazė

2016.05.14

Ar privaloma tapti PVM mokėtoju dirbant užsienyje ir peržengus 45 000 eurų ribą? Individuali įmonė registruota Lietuvoje, sutartis pasirašyta su Norvegu tam tikram valandų skaičiui ir pinigai pervedami į banką Lt. Suma gali viršyti kelis tūkstančius eurų ir yra laikina, nes toliau nenusimato sutarties pratęsimo. Jei avansas išmokamas mėnesiu anksčiau yra išskaitomas ar ne?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2016-05-14 13:04

Klausime nėra pakankamai informacijos išsamiam atsakymui. Jei paslaugas teikiate apmokestinamam asmeniui (iš paslaugų pirkėjo rekvizitų akivaizdu, kad pirkėjas yra pelno...

Publikavimo data: 2016-05-14 13:04

Klausime nėra pakankamai informacijos išsamiam atsakymui. Jei paslaugas teikiate apmokestinamam asmeniui (iš paslaugų pirkėjo rekvizitų akivaizdu, kad pirkėjas yra pelno siekianti įmonė/asmuo, reiškia šis pirkėjas bus apmokestinamasis asmuo), tuomet ir peržengus 45 000 eur ribą registruotis PVM mokėtoju neprivalote. O jei paslaugų gavėjas, fizinis asmuo, nevykdantis ekonominės veiklos, tuomet Lietuvoje neprivalote registruotis PVM mokėtoju, tačiau turėtumėte pasiaiškinti ar neatsiranda prievolė registruotis PVM mokėtoju Norvegijoje.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.