...

Ar galiu gauti du verslo liudijimus?

Žinių bazė

2016.05.16

Noriu rūkyti mėsą, žuvį ir vietoje pardavinėti iš mobilios autoparduotuvės. Ar galiu užsiimti tokia veikla įsigyjant du verslo liudijimus, t.y. prekybai (kodas 004) ir rūkymui (kodas 052)? Ar jau tada reikia prekiauti pagal individualios veiklos pažymą? Patiekalų gamyba nebus vykdoma, tik išsinešimui.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2016-05-16 16:40

Verslo liudijimų išdavimo gyventojams tvarką reglamentuoja 2002 m. lapkričio 19 d. nutarimas Nr. 1797 „Dėl verslo liudijimų išdavimo gyventojams taisyklių...

Publikavimo data: 2016-05-16 16:40

Verslo liudijimų išdavimo gyventojams tvarką reglamentuoja 2002 m. lapkričio 19 d. nutarimas Nr. 1797 „Dėl verslo liudijimų išdavimo gyventojams taisyklių ir veiklų, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą, rūšių sąrašo“ (toliau- Nutarimas). Minėtame Nutarime nėra nustatyta apribojimų asmens įsigyjamų verslo liudijimų kiekiui, todėl gyventojas gali įsigyti neribotą skirtingų veiklos rūšių verslo liudijimų skaičių. Tačiau, jei gyventojas nori verstis veikla, kuri išeina už individualios veiklos, apmokestinamos fiksuotu pajamų mokesčiu, ribų, jis turi pasirinkti kitokią ūkinės veiklos formą nei individuali veikla pagal verslo liudijimą.
Gyventojas, įsigijęs verslo liudijimą „Prekyba“, gali tik perparduoti įsigytą prekę, o įsigytas verslo liudijimas „Žuvų, mėsos ir jų gaminių rūkymas“, suteikia teisę teikti tik rūkymo paslaugą. Tuo atveju, kai gyventojas, turintis maisto gamybos įrangą, pats nusiperka žaliavą (žuvį) ir ją apdoroja pagamindamas tam tikrus produktus (rūkyta žuvis), tai tokia veikla priskiriama maisto produktų apdirbamajai gamybai, todėl įsigijęs minėtus verslo liudijimus prekiauti išrūkyta žuvimi negalėtų. Gyventojas turėtų pasirinkti kitą veiklos vykdymo formą, pvz., įregistruoti individualią veiklą pagal pažymą.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.