...

Mokesčių ypatumai perkant iš trečiosios šalies ir parduodant į ES

Žinių bazė

2016.06.15

Lietuvos UAB planuoja pirkti prekes iš Ukrainos ir nevežant į Lietuvą tiesiai gabenti į Lenkiją (ES šalį). Kokius mokesčius teks sumokėti Lietuvos įmonei? Lietuvos įmonė yra kol kas ne PVM mokėtoja, tuo tarpu Lenkijos ir Ukrainos įmonės yra PVM mokėtojos.
Ačiū už atsakymą

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2016-06-15 15:06

Nuo uždirbto pelno mokėtumėte pelno mokestį Lietuvoje. Pelno mokesčio dydis priklausytų nuo metinės apyvartos dydžio. Jei apyvarta būtų mažesnė nei...

Publikavimo data: 2016-06-15 15:06

Nuo uždirbto pelno mokėtumėte pelno mokestį Lietuvoje. Pelno mokesčio dydis priklausytų nuo metinės apyvartos dydžio. Jei apyvarta būtų mažesnė nei 300 eur. tuomet pelno mokestis bus 5 %. Jei daugiau, tuomet 15 %.
Veikiausiai Jums teks tapti PVM mokėtoju, nes paprastai ES šalių pirkėjai reikalauja, kad pirkėjas ar pardavėjas būtų PVM mokėtojas. Kitu atveju susimokėti PVM už pirktas prekes tektų pačiam pirkėjui. Bendrai klausime nėra pakankamai informacijos PVM mokesčiui pakomentuoti. Nes priklausomai nuo to ar Jūsų įmonė gaus tik komisinius už parduotas prekes ar pati pirks ir savo jėgomis gabens prekes, taip pat nuo kitų prekybos detalių priklauso ar reikės skaičiuoti PVM ar ne.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.