...

Noriu pardavinėti gintarą Jungtinėje Karalystėje, internetinėje platformoje „Amazon”. Ar man reikia registruoti verslą Lietuvoje?

Žinių bazė

2016.07.09

Norėčiau pradėti pardavinėti gintarinius gaminius Amazon.co.uk ir norėčiau pasidomėti, ar man reikia registruoti invidualią veiklą, ar atlikti kažkokius kitus veiksmus Lietuvoje?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2016-07-09 22:30

Nuolatinis Lietuvos gyventojas gali savarankiškai verstis bet kokia įstatymų nedraudžiama veikla, jeigu Lietuvos Respublikos teisės aktuose nenustatyta, jog, verčiantis atitinkamos...

Publikavimo data: 2016-07-09 22:30

Nuolatinis Lietuvos gyventojas gali savarankiškai verstis bet kokia įstatymų nedraudžiama veikla, jeigu Lietuvos Respublikos teisės aktuose nenustatyta, jog, verčiantis atitinkamos rūšies veikla, būtina įsteigti juridinį asmenį.
Gyventojo savarankiška, tęstinį laikotarpį vykdoma veikla, siekiant gauti pajamų, pagal Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo nuostatas laikoma individualia veikla, kurią gyventojas gali vykdyti įsigijęs verslo liudijimą (jei jo ketinamai vykdyti veiklos rūšiai jis yra numatytas) arba įregistravęs individualią veiklą pagal pažymą. Kokią veiklos vykdymo formą pasirinkti pateiktu atveju, priklauso nuo to, ar gyventojas ketina prekiauti savo gamybos ar perpardavimui įsigytais gintaro gaminiais. Nuo pasirinktos veiklos formos priklauso gyventojo mokestinės prievolės (pajamų apmokestinimas, deklaravimas, buhalterinė apskaita ir pan.).
Jeigu gyventojas internetu prekiautų ne savos gamybos gintaro gaminiais, ne vėliau kaip veiklos vykdymo pradžios dieną jis Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (toliau – VMI) turėtų įregistruoti individualią veiklą, pateikiant Fizinio asmens prašymo įregistruoti į Mokesčių mokėtojų registrą REG812 formą. Verslo liudijimas tokiai prekybai nėra numatytas.
Jeigu gyventojas prekiautų savo gamybos gintaro gaminiais, galėtų įregistruoti individualią veiklą pagal pažymą arba galėtų pasirinkti įsigyti verslo liudijimą „Dirbinių iš gintaro ir jo pakaitalų gamyba” (įeina į EVRK klasę 32.13), kuris suteikia teisę gaminti ir pardavinėti savo paties pagamintus dirbinius iš gintaro. Gyventojas, įsigijęs gamybos verslo liudijimą ir pasirinkęs veiklos vykdymo teritoriją „neribojant veiklos teritorijos“, gali savo gamybos prekėmis prekiauti ir internetu ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Verslo liudijimą reikia įsigyti visam gamybos laikotarpiui.
Daugiau informacijos apie individualią veiklą pagal pažymą ir/ar įsigijus verslo liudijimą galima rasti Valstybinės mokesčių inspekcijos interneto svetainėje www.vmi.lt, leidiniuose „Individualios veiklos, vykdomos pagal pažymą, ypatumai“ ir/ar „Verslo liudijimą įsigyjančio gyventojo atmintinė“.
Internetinės prekybos gintaro gaminiais veiklą gyventojas taip pat galėtų vykdyti VĮ „Registrų centras“ įregistravęs juridinį vienetą (individualią įmonę, mažąją bendriją, uždarąją akcinę bendrovę ar kt.).

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.