...

UAB ar individuali veikla?

Žinių bazė

2016.08.04

Vykdau ind. veiklą pagal pažymą kaip nenuolatinis Lietuvos gyventojas (gyvenu kitoje ES valstybėje). Sritis – vertimai. Noriu išplėsti veiklą ir daugiausia teikti vertimus Lietuvos gyventojams bei kitoms valstybėms, įskaitant kitas įmones (vertimų biurus). Veikla būtų vykdoma internetu, be biuro, be darbuotojų (tik pagal ind. veiklą dirbantys vertėjai iš įvairių šalių). Ar šiuo atveju verta atidaryti UAB ar kokios kitos rūšies įmonę? Ar verta vienu metu vykdyti ir ind. veiklą (versti pačiai vertimų biurams) ir turėti UAB? Kokiu atveju geresnės socialinės garantijos (pensijos dydis, motinystės, ligos pašalpa ir pan.): turint UAB (ar kitą įmonę) ar vykdant individualią veiklą?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2016-08-04 23:49

Steigti UAB ar registruoti IDV veiklą greičiau yra verslo įvaizdžio klausimas, ne mokestinis. Mokesčių tiek vienu, tiek kitu atveju sumokėtumėte...

Publikavimo data: 2016-08-04 23:49

Steigti UAB ar registruoti IDV veiklą greičiau yra verslo įvaizdžio klausimas, ne mokestinis. Mokesčių tiek vienu, tiek kitu atveju sumokėtumėte panašiai. UAB pelno mokestis mažesnis, tačiau UAB turėtumėte sau skaičiuoti ir mokėti atlyginimą bei, atitinkamai, mokesčius. Apskaita teoriškai paprastesnė vykdant IDV veiklą, tačiau tik tuo atveju, jei nenaudojat ilgalaikio turto, nesat PVM mokėtojai, nesamdote darbuotojų. IDV veiklos atveju nereikia sudarinėti ir pateikinėti finansinių ataskaitų Reg. centrui, tačiau dažnai IDV veiklos turėtojai vis tiek samdosi buhalterius metinių ataskaitų pateikimui. IDV veiklą taip pat paprasčiau yra įregistruoti ir išregistruoti, nereikia įstatinio kapitalo. UAB privalumas – solidesnio verslo įvaizdis. Jei nesate tikri dėl verslo ateities t.y. ar bus pakankamai užsakymų, ar verslas bus pakankamai pelningas, geriau registruokite IDV veiklą ir, jei verslas seksis ir plėsis, įkurkite UAB ir toliau plėtokite verslą per įmonę. Vienu metu tai pačiai veiklai turėti ir UAB, ir vykdyti IDV veiklą neverta dėl didesnių administravimo išlaidų bei panašaus dydžio mokesčių. Socialinės garantijos kol kas yra geresnės dirbant pagal darbo sutartį t.y. klausiamu atveju įregistravus UAB ir save įdarbinus kaip darbuotoją į įmonę. Tokiu atveju būtumėte drausta visiems gyvenimo atvejams.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.