...

Noriu prekiauti internetu prekėmis iš Anglijos

Žinių bazė

2017.01.10

Prekės naujos ir devėtos iš privačių asmenų ar Anglijos turgų. Kaip įforminti prekių pirkimą, vesti apskaita ir įteisinti prekybą Lietuvoje? Norėtume vykdyti individualią veiklą ar dirbti su verslo liudijimu. Atsiskaitymas parduodant prekes būtų banko pavedimu. Prekės perkamos grynaisiais pinigais.

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2017-01-10 23:05

Prekybai internetu galima registruoti tik IDV veiklą. Su verslo liudijimu internete prekiauti nėra galimybės. Prekiaujant su IDV veikla galite pasirinkti...

Publikavimo data: 2017-01-10 23:05

Prekybai internetu galima registruoti tik IDV veiklą. Su verslo liudijimu internete prekiauti nėra galimybės.
Prekiaujant su IDV veikla galite pasirinkti ar išlaidoms priskirti faktiškai patirtas sąnaudas t.y. su dokumentais arba išlaidoms priskirti 30% nuo gautų pajamų.
Jei išlaidas skaičiuosite pagal faktiškai patirtas sąnaudas – joms galite priskirti drabužių įsigijimą, važiavimo į Angliją sąnaudas (kelionės bilietai, kuras ar pan), drabužių pakavimo, siuntimo sąnaudas ir pan.
Jei Anglijos prekeiviai Jums neišduos pardavimo dokumento (sąskaitos, kvito, čekio) – neturėsite kaip pagrįsti pirkimo išlaidų. Greičiausiai tokiu atveju teliks galimybė priskirti 30% leidžiamų išlaidų.
Mokesčiai (nuo pelno): Sodra: 14,85%, PSD 4,5% (jei neprivalote mokėti kas mėnesį), GPM – 5%.

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.