...

Kada grąžinamas PVM?

Žinių bazė

2017.02.01

Planuoju pradėti Individualią veiklą – prekyba internetu. Girdžiu daug ką šnekant apie PVM susigrąžinimą. Tarkim aš perku prekę iš tiekėjo už 500eu + PVM. Viso sumoku 605eu. To pasekoje aš sumoku 105eu PVM. Parduodu prekę už 700eu PVM mokėtojui. Koks skirtumas pirkėjui jei jis gaus ne PVM sąskaitą? Kitaip tariant ar pirkėjui (PVM mokėtojui) yra skirtumas iš ko perka prekes (PVM mokėtojo arba ne PVM mokėtojo)?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2017-02-01 14:20

Kai pirkėjas PVM mokėtojas įsigyja prekes iš pardavėjo PVM mokėtojo, kuris išrašo PVM sąskaitą faktūrą ir prekes apmokestina PVM, tai...

Publikavimo data: 2017-02-01 14:20

Kai pirkėjas PVM mokėtojas įsigyja prekes iš pardavėjo PVM mokėtojo, kuris išrašo PVM sąskaitą faktūrą ir prekes apmokestina PVM, tai pirkėjas pardavėjui sumoka visą PVM sąskaitoje faktūroje nurodytą sumą, bet joje išskirtą PVM gali įtraukti į PVM atskaitą (t. y., pardavėjui sumokėtu PVM gali sumažinti mokėtiną į biudžetą/padidinti grąžintiną iš biudžeto PVM), jei įsigytos prekės yra skirtos jo vykdomai PVM apmokestinamai veiklai.
Jeigu pirkėjas PVM mokėtojas įsigyja prekes iš asmens, neregistruoto PVM mokėtoju, tai prekių pardavimas įforminamas sąskaita faktūra, kurioje PVM neišskiriamas ir pirkėjas neįgyja teisės į PVM atskaitą.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.