...

Esu freelanceris. Ar už pajamas gyvenant svetur reikia mokėti mokesčius VMI ir sodrai?

Žinių bazė

2017.09.08

Teikiu grafinio dizaino paslaugas per internetines platformas. Mano gyvenamoji vieta ir veikla pagal pažymą registruota Lietuvoje, bet 8 mėn. iš 12 keliavau po Aziją ir JAV. JAV praleidau 3 mėnesius. Įvairiose Azijos šalyse 5 mėnesius.
Rugsėjis-Gruodis Lietuvoje. Lietuvoje praleidau mažiau nei puse metų, todėl man įdomu ar turiu mokėti mokesčius už gautą pelną iš dizaino paslaugų per 8 mėnesius kai gyvenau svetur, net jei mano gyvenamoji vieta ir verslas registruotas Lietuvoje.

Galbūt reikėjo išsiregistruoti išvykstant ir palikti tik aktyvią veiklą ? Tačiau man atrodo, kad keičiantis gyvenamajai vietai turiu atnaujinti veiklos duomenis, o kaip nurodyti naują konkrečia veiklos vietą/adresą, jei keliauju?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Publikavimo data: 2017-09-08 16:29

Jei neesate perkėlę gyvenamosios vietos iš Lietuvos (neesate išsiregistravęs), tuomet gautos pajamos turėtų būti deklaruojamos Lietuvoje ir nuo Jų mokami...

Publikavimo data: 2017-09-08 16:29

Jei neesate perkėlę gyvenamosios vietos iš Lietuvos (neesate išsiregistravęs), tuomet gautos pajamos turėtų būti deklaruojamos Lietuvoje ir nuo Jų mokami privalomi mokesčiai. Sodros mokesčiai taip pat turėtų būti mokami Lietuvoje, nebent Sodrą mokate kitoje ES šalyje ir Lietuvos Sodrai esate pateikę A1 formą. Net jei daug keliaujate, turėtumėte pasirinkti vieną šalį, kurioje norėtumėt registruotis ir mokėti mokesčius. Išvykimą galite deklaruoti Elektroninių valdžios vartų protale (epaslaugos.lt). Daugiau informacijos galite rasti URM svetainėje

Ekspertai

Algis Teišerskis

Algis Teišerskis

Partneris / Mokesčiai praktikams

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.