...

Įmonė bendradarbiauja su Airijos įmone. Ar nekyla Lietuvos įmonei mokestinių prievolių Airijoje?

Žinių bazė

2018.03.05

Įmonė pasirašė sutartį su Airijos įmone dėl odontologinių paslaugų atlikimo. Įmonės odontologas kiekvieną mėnesį vyksta į Airiją atlikti paslaugų. Atlikus paslaugas yra išrašoma sąskaita. Ar nekyla kokių nors mokestinių prievolių Airijoje? Ar nesiskaitys, kad veiklą vykdo per nuolatinę buveinę?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2018-03-05 21:19

 Pagal PVMĮ nuostatas Lietuvos įmonės teikiamų Airijos įmonei odontologinių paslaugų teikimas nelaikomas įvykusiu Lietuvoje ir nėra Lietuvos PVM objektas (teikimo...

Publikavimo data: 2018-03-05 21:19

 Pagal PVMĮ nuostatas Lietuvos įmonės teikiamų Airijos įmonei odontologinių paslaugų teikimas nelaikomas įvykusiu Lietuvoje ir nėra Lietuvos PVM objektas (teikimo vieta laikoma Airija), todėl dėl galimų Lietuvos įmonės PVM mokestinių prievolių Airijoje turėtumėte kreiptis į tos šalies mokesčių administratorių.
       Sprendžiant, ar Lietuvos Respublikos pelno mokesčio įstatymo požiūriu įmonė bus laikoma vykdančia veiklą per nuolatinę buveinę Lietuvos Respublikoje, būtina atsižvelgti į Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Jungtinės Karalystės Vyriausybės sutartį dėl pajamų bei kapitalo prieaugio pajamų dvigubo apmokestinimo išvengimo ir mokijos. Dėl mokestinių prievolių Airijoje ir nuolatinės buveinės įregistravimo, turėtumėte kreiptis į Airijos mokesčių administratorių. Nuoroda: esčių slėpimo prevenchttps://www.revenue.ie/en/Home.aspx

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.