...

Paslaugų sutartis tarp dviejų individualia veikla užsiimančių asmenų.

Žinių bazė

2018.04.06

Ar galima sudaryti tokio pobūdžio sutartį- vienas asmuo užsiimantis individualia veikla turi patalpas ir inventorių servise ir nori sudaryti sutartį su kitu individualia veikla užsiimančiu asmeniu, dėl paslaugų atlikimo laisvoje zonoje, ar galimas toks, preliminariai, sutarties kontekstas- pirmasis asmuo sudaro paslaugų atlikimo sutartį su antruoju asmeniu, kuria remiantis leidžia naudotis plotu ir įrankiais, o už paslaugas įsipareigoja mokėti tam tikrą sumą ir galimai su priedais( tarkim priedai skaičiuojami už didesnį kiekį ar kokybiškesnių paslaugų arba orientuotis į už paslaugas gautas pajamas, kur galima sutarti jog viršijus nustatytą sumą nuo tos dalies mokamas priedas tam tikru procentu). Kiek teko girdėti panašiu principu dirba kirpyklos.

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2018-04-06 09:30

Mokesčius reglamentuojantys teisės aktai nedraudžia individualią veiklą pagal pažymą vykdantiems gyventojams tarpusavyje sudaryti paslaugų sutartis. Sutarčių turinį (paslaugų pobūdį, paslaugų...

Publikavimo data: 2018-04-06 09:30

Mokesčius reglamentuojantys teisės aktai nedraudžia individualią veiklą pagal pažymą vykdantiems gyventojams tarpusavyje sudaryti paslaugų sutartis. Sutarčių turinį (paslaugų pobūdį, paslaugų kainą, šalių įsipareigojimus, atsakomybę ir kt.) bei jų sudarymo tvarką reglamentuoja Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas.
Mokesčių požiūriu, pirmo individualią veiklą vykdančio gyventojo pagal tokią paslaugų sutartį gautos pajamos (už leidimą naudotis patalpomis ir inventoriumi) priskiriamos jo individualios veiklos pajamoms, kurios apmokestinamos Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 182 straipsnyje nustatyta tvarka. Antrasis individualią veiklą vykdantis gyventojas už leidimą savo vykdomai veiklai naudotis patalpomis ir inventoriumi sumokėtą sumą gali priskirti savo vykdomos veiklos leidžiamiems atskaitymams (turint tai įrodančią sąskaitą faktūrą arba PVM sąskaitą faktūrą).

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.