...

Individuali veikla ir PVM atskaitymai

Žinių bazė

2018.08.14

Turiu individualią veiklą (web programuotojas) ir esu registruotas PVM mokėtojas. Apskaitoje esu pasirinkęs 30% leidžiamus atskaitymus, todėl pajamų atskaitymams jokių išlaidų į žurnalą nevedu. Kaip šiuo atveju yra su PVM atskaitymais? Ar įsigijus veiklai vykdyti priskiriamas prekes, turiu traukti į ilgalaikį turtą ir atskaityti PVM pagal nusidėvėjimą, ar jis atskaitomas pilnai visas įsigimo datą (kaupimo principu) ir neprivalau jo registruoti kaip IT (sakykim traukimo į IT grindis nusistatau gan didelę sumą)?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2018-08-14 10:33

Fizinis asmuo, registruotas PVM mokėtoju, kaip ir bet kuris kitas PVM mokėtojas, įsigijęs (importavęs) prekių (paslaugų), skirtų PVM apmokestinamai veiklai...

Publikavimo data: 2018-08-14 10:33

Fizinis asmuo, registruotas PVM mokėtoju, kaip ir bet kuris kitas PVM mokėtojas, įsigijęs (importavęs) prekių (paslaugų), skirtų PVM apmokestinamai veiklai vykdyti (pvz., programavimo paslaugoms teikti) turi teisę įsigytų (importuotų) prekių (paslaugų) pirkimo PVM įtraukti į PVM atskaitą. PVM mokėtojas šia savo teise gali pasinaudoti vos įsigijęs prekes (paslaugas), skirtas PVM apmokestinamai veiklai vykdyti, nepriklausomai nuo to, kada tos įsigytos prekės (paslaugos) bus panaudotos šiai veiklai.
Fizinis asmuo turi teisę atskaityti ne tik įsigytų (importuotų) prekių (paslaugų), skirtų PVM apmokestinamai veiklai vykdyti, bet ir veikloje naudojamo ilgalaikio turto (taip pat su juo susijusių kitų prekių (paslaugų) pirkimo PVM. Turto priskyrimas veiklai turi būti mokesčių administratoriui deklaruotas Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos viršininko 2002 m. gruodžio 24 d. įsakymu Nr. 372 nustatyta tvarka FR0457 formoje. Pirkimo PVM dalis, kuri gali būti įtraukta į PVM atskaitą už ilgalaikį materialųjį turtą, taip pat už susijusias su šiuo turtu kitas prekes (paslaugas) ir tokio ilgalaikio materialiojo turto sąrašas yra patvirtintas Lietuvos Respublikos finansų ministro 2004 m. balandžio 8 d. įsakymu Nr. 1K-112.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.