...

Skaitmeninė rinkodara, kaip ją analizuoti?

Žinių bazė

2014.10.15

Kokie skaitmeninės rinkodaros efektyviausia analitinių dumenų įrankiai? Tai pat kaip -inoti kurie svarbūs yra rodikliai vertinant svetainės greitį?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Eidmantas Ivanauskas

IT inžinierius

Publikavimo data: 2014-10-15 10:21

Pagal klausimo įvairiapusiškumą reikėtų nuspręsti ko vis dėlto norite. Skaitmeninės rinkodaros atžvilgiu – turbūt galvojate apie tinklalapio pasiekiamumo ir lankomumo...

Publikavimo data: 2014-10-15 10:21

Pagal klausimo įvairiapusiškumą reikėtų nuspręsti ko vis dėlto norite. Skaitmeninės rinkodaros atžvilgiu – turbūt galvojate apie tinklalapio pasiekiamumo ir lankomumo analizę. Populiariausias įrankis šiuo atveju būtų Google Analytics. Tinkamai įsidėjus šį  įrankį būtų galima pradėti tirti savo svetainės lankomumą. Tuomet yra galimybė matyti, iš kur ateina klientai, kuriuose puslapiuose jie lankosi, arba kur baigia savo viešnagę. Taip pat galima susidaryti sistemą, pagal kurią būtų sprendžiama, kaip reikėtų tvarkyti savo tinklalapį. 

Papildomai, naudojant ir per Analytics sekant reklamos paslaugų platformą Google AdWords, AdClick ar kt. yra galimybės vienoje sistemoje tiksliau matyti iš kur ateina Jūsų svetainės lankytojai, kaip tikslingiau skirti pinigus reklamai.

Analytics pagalba matysite ir nemažai ne iš reklamų atėjusių žmonių, jeigu tai rodo lankytojų naršyklių duomenys.

Tinklalapio greitis yra vienas iš svarbiausių svetainės patogumo (vartotojo patirties) rodiklių. Vienas iš paprasčiausių ir patogiausių įrankių pradedantiesiems tai Google siūlomas PageSpeed Insights įrankis, kuris parodys krovimo laikus ir pasiūlys ką būtų galima tobulinti. Jeigu svetainė yra kurta ne profesionalų, dažniausiai pasitaikanti problema yra neoptimizuoti, ilgai kraunami paveikslėliai. Kitais atvejais  tai gali būti didelis nebūtinų svetainės elementų kiekis, kurių užkrovimas taip pat sulėtina svetainės  greitį.

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.